Cupa Mondiala 2018

SOC pentru croati: selectionerul Dalic a anuntat ca vrea sa se RETRAGA: "Acum e momentul potrivit"

Omul care a dus Croatia pana in finala Cupei Mondiale vorbeste despre retragerea de la nationala. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Iulie 2018, 15:08
Data actualizarii: Vineri 20 Iulie 2018, 15:08

Selectionerul Croatiei, Zlatko Dalic, a declarat, vineri, ca dupa ce a castigat argintul la Cupa Mondiala de fotbal din Rusia ar fi un moment ideal pentru a se retrage din functie, dar a admis ca nu a luat inca o decizie dupa euforia cu care nationala a fost primita la revenirea de la Moscova, relateaza EFE.

''Acum este momentul ideal pentru a pleca. Am luat decizia dupa turneul din America alaturi de familia mea, a declarat Dalic intr-un interviu pentru ziarul Vecernji list. Totusi, dupa revenirea la Zagreb, cand am vazut acea primire, trebuie sa-mi analizez decizia. Pentru acesti oameni, care sunt cei mai importanti, pentru aceste emotii, ma intreb daca am dreptul acum sa-i deceptionez''.

Sute de mii de croati au invadat luni strazile din Zagreb pentru a-i saluta si a se bucura alaturi de eroii lor de la Mondialul din Rusia.

Dalic a semnalat ca in timpul celor patru luni dinainte de Mondial a suferit obstructii de la anumite persoane din fotbalul croat care l-au impiedicat sa lucreze in stilul sau: ''M-au atacat si nimeni nu m-a aparat. Pentru ei este aceasta decizie, nu pot permite ca peste doua luni, la prima infrangere, unii sa-mi ceara demisia''.

Selectionerul croat si-a exprimat gratitudinea fata de presedintele federatiei, Davor Suker, care i-a dat autonomie deplina in alegerea jucatorilor si a asistentilor sai.

Pentru Dalic, viitorul obiectiv al nationalei croate este castigarea EURO 2020: ''Dupa ce au aratat jucatorii, atat de compacti, de uniti, asta se poate realiza, sunt sigur''

Modifică setările cookies