Cupa Mondiala 2018

Lovitura pentru Vladimir Putin dupa eliminarea Rusiei de la Cupa Mondiala! De ce este acuzat presedintele

Tara gazda a Cupei Mondiale, Rusia, a fost eliminata in sferturi de catre Croatia, in urma loviturilor de departajare.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Iulie 2018, 19:44
Data actualizarii: Luni 09 Iulie 2018, 19:50

Popularitatea presedintelui Vladimir Putin a scazut dupa eliminarea Rusiei de la Cupa Mondiala! Desi nationala lui Cherchesov a avut o prestatie peste asteptari si a fost primita de mii de fani in piata din Moscova, Putin este acuzat ca s-a folosit de acest succes pentru a fi trecut cu vederea un anunt important.

Conform anuntului facut de Prim-Ministrul Dmitry Medvedev, Guvernul planuieste sa creasca varsta de iesire la pensie de la 60 la 65 de ani pana in 2028, iar pentru femei de la 55 de ani la 63 de ani pana in 2034. Anuntul a venit pe 14 iunie, chiar in ziua in care Rusia a invins cu 5-0 Arabia Saudita in meciul de deschidere al Cupei Mondiale.

In doar o saptamana, procentul celor care il sustin pe Vladimir Putin a scazut cu 8%, de la 62% la 54%, scrie NBC News. De asemenea, ratingul de aprobare al presedintelui a scazut cu 6 procente, de la 75% la 69%. Au existat proteste in mai multe orase din Rusia impotriva acestei decizii, insa acest lucru nu s-a intamplat in orasele care au gazduit partide la Cupa Mondiala. Aceste proteste au fost organizate de suporteri ai lui Alexei Navalny, un critic proeminent al Kremlinului.

Modifică setările cookies