CM 2022 Cupa Mondiala Danemarca Mexic tricouri cupa mondiala CM 2022

GALERIE FOTO Tricouri spectaculoase la CM 2022! Naționalele care impresionează și poveștile inedite din spatele lor

Pe lângă meciuri care au intrat în istoria fotbalului, goluri de senzație și spectacol în tribune, Campionatul Mondial ne-a oferit de-a lungul timpului și detalii captivante ce țin de aspectul jucătorilor, mingile de joc utilizate și echipamentul echipelor calificate în faza finala a turneului.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Octombrie 2022, 20:10
Data actualizarii: Luni 03 Octombrie 2022, 20:13

Cu mai puțin de două luni până la începerea Campionatului Mondial din Qatar, o parte dintre echipele naționale calificate și-au prezentat echipamentele de joc pe care le vor purta în cadrul ediției cu numărul 22 a turneului final.

Tricouri spectaculoase la CM 2022! Poveștie din spatele alegerilor făcute de mexicani, danezi sau japonezi

Cu această ocazie, NBC Sports a realizat un top al celor mai deosebite echipamente prezentate până acum. Iată câteva dintre alegerile americanilor:

1. Mexic

Calificată pentru a 8-a oară la rând în faza finală  a Campionatului Mondial, „El Tri” dispune de un echipament mai mult decât interesant pentru meciurile în care va juca în calitate de echipă oaspete.  Ceea ce îl face atât de special este imprimeul “malinalli” și  spirala, care sunt reprezentative pentru cultura aztecă, cele două elemente desemnând viața și legătura cu universul. Un bun motiv să credem că Lozano & Co vor face tot ceea le stă în putință pentru a merge cât mai departe la acest turneu final.

2. Danemarca

Chiar dacă echipamentul danezilor pare a fi, la prima vedere, unul comun, în esență, povestea din spatele conceperii acestuia este una cu totul specială: protestul danezilor față de organizarea Campionatului Mondial. În postarea oferită de Hummel, este comunicat faptul că un astfel de echipament este folosit ca manifest împotriva încălcării drepturilor omului din partea organizatorilor turneului final din Qatar. Drept urmare, danezii au ales un fundal întunecat pentru dungile reprezentative care comemorează tacit marele succes de la EURO 1992.

3. Japonia

Așa cum ne-au obișnuit la fiecare turneu final, japonezii se remarcă încă o dată prin echipamentul pe care îl vor utiliza în cadrul competiției. Cu elemente inspirate din cultura anime, cele două versiuni de echipamente pe care le propun japonezii sunt sublime și reprezentative.

4. Croația

Vicecampioana mondială nu a renunțat în totalitate la celebrul design pe care ex-iugoslavii l-au folosit de-a lungul anilor. Tricoul cu pătrațele alb-roșii are acum o altă versiune, golurile lăsate pe tricou nefiind întâmplătoare, ele reprezentând energia și mândria poporului croat.

5. Arabia Saudită

Cu un echipament care ne aduce aminte de designul folosit de Nigeria la Campionatul Mondial din 2018, tripla campioană a Asiei are planuri mari pentru ediția de anul acesta din Qatar, dovedind în câteva rânduri că poate pune probleme oricărei echipe.

Cupa Mondială din Qatar se va desfășura în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie. Meciul de deschidere va fi cel dintre gazda competiției și Ecuador.

Modifică setările cookies