Campionatul Mondial din Qatar Danemarca Qatar CM 2022

FOTO Forma de protest inedită aleasă de naționala Danemarcei pentru Mondialul din Qatar. Cum va arăta echipamentul purtat de nordici

Sponsorul echipei de fotbal a Danemarcei a luat o decizie importantă înaintea Campionatului Mondial din Qatar. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 13:51
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 14:06

Producătorul danez de echipament sportiv Hummel a anunţat că îşi va estompa logo-ul pe tricourile selecţionatei daneze pentru Cupa Mondială din Qatar, în semn de protest faţă de țara organizatoare.

''Prin noul tricou al echipei naţionale daneze, vrem să transmitem un dublu mesaj. El nu este doar o inspiraţie din EURO 92, aducând un omagiu celei mai mari performanţe a fotbalului danez, dar înseamnă şi un protest contra Qatarului şi a bilanţului său în materie de drepturile omului'', a transmis Hummel printr-un mesaj pe Instagram.

''Nu dorim să fim vizibili într-un turneu care a costat vieţile a mii de persoane'', a subliniat compania, referindu-se la bilanţul nefast de pe şantierele pentru stadioanele din Qatar, contestat de Doha.

Pe lângă tricoul în tradiţionala culoare roşie a Danemarcei, singura echipă nordică participantă la CM 2022, Hummel a prezentat şi un tricou cu tonuri de gri şi negru, cu un logo aproape invizibil.

Organizatorii Mondialului din Qatar, criticați pentru încălcarea drepturilor omului

De la atribuirea organizării Cupei Mondiale de fotbal din 2022 Qatarului, micul emirat din Golful Persic a fost aspru criticat în principal din cauza drepturilor muncitorilor migranţi.

Odată cu apropierea turneului final (20 noiembrie-18 decembrie), sponsori şi mărci de tradiţie au adoptat poziţii mai mult sau mai puţin radicale faţă de Qatar.

Danemarca va avea tricouri de antrenament cu ''mesaje critice'', doi sponsori (Danske Spil şi Arbejdernes Landsbank) acceptând ca acestea să înlocuiască logo-urile lor.

Danemarca face parte din Grupa D, alături de Tunisia (pe care o va întâlni pe 22 noiembrie), Franţa (26 noiembrie) şi Australia (30 noiembrie).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies