Gavi Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 Spania CM 2022

Performanța stabilită de Gavi în confruntarea cu Maroc, din optimile de la Mondial. Ibericul calcă pe urmele lui Pele 

Maroc și Spania s-au întâlnit în optimile de finală de la Campionatul Mondial din Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 19:12
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 19:40

Din echipa de start a ibericilor a făcut parte și Gavi, ocazie cu care fotbalistul de la FC Barcelona a stabilit o nouă în istoria Campionatului Mondial de fotbal.

La 18 ani și 123 de zile, ibericul a realizat o nouă performanță, fiind cel mai tânăr fotbalist care a făcut parte din primul "11" al unei naționale în fazele eliminatorii ale unui turneu final. 

Recordul îi aparține lui Pele, în finala din 1958, când brazilianul avea 17 ani și 249 de zile

După golul reușit în partida din grupe, cu Costa Rica, scor 7-0, Gavi (18 ani și 110 zile) a devenit cel mai tânăr marcator la o Cupă Mondială după Pele, în 1958, la un meci cu Suedia (17 ani, 249 de zile). 

Detaliul inedit la echipamentul lui Gavi

Un detaliu inedit a fost observat la echipamentul folosit de Gavi în timpul partidelor din grupe și anume faptul că a purtat ghete diferite, una specifică terenurilor cu gazon sintetic și alta speficită terenurilor cu gazon natural, diferența majoră fiind mărimea crampoanelor. 

În interviurile acordate în trecut, Gavi a mărturisit că preferă încălțămintea pentru teren sintetic, însă nu se știe dacă la Mondialul din Qatar le-a folosit diferit în mod intenționat sau a fost o eroare organizatorică în staff-ul Spaniei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!