Gavi Campionatul Mondial din Qatar Campionatul Mondial Qatar 2022 Spania CM 2022

FOTO Superstiție sau dezorganizare? Detaliul intrigant la echipamentul purtat de Gavi la Campionatul Mondial 

Spania s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, de pe locul secund din grupe. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 18:47
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 19:13

În optimile de finală, Spania va întâlni Maroc, meciul urmând să se dispute pe 6 decembrie, de la ora 17:00. Unul dintre jucătorii iberici remarcați la acest turneu final este Gavi, tânărul de 18 ani de la FC Barcelona. 

După golul reușit în partida din grupe, cu Costa Rica, scor 7-0, Gavi (18 ani și 110 zile) a devenit cel mai tânăr marcator la o Cupă Mondială după Pele, în 1958, la un meci cu Suedia (17 ani, 249 de zile). 

Un detaliu inedit a fost observat la echipamentul folosit de Gavi în timpul partidelor din grupe și anume faptul că a purtat ghete diferite, una specifică terenurilor cu gazon sintetic și alta speficită terenurilor cu gazon natural, diferența majoră fiind mărimea crampoanelor. 

În interviurile acordate în trecut, Gavi a mărturisit că preferă încălțămintea pentru teren sintetic, însă nu se știe dacă la Mondialul din Qatar le-a folosit diferit în mod intenționat sau a fost o eroare organizatorică în staff-ul Spaniei. 

De ce joacă Gavi cu șireturile desfăcute

De-a lungul timpului, starul de 18 ani a fost surprins în mai multe cazuri evoluând cu șireturile desfăcute la încălțămintea sport. 

Fanii au speculat că ar putea fi o superstiție de-a ibericului, însă jurnalistul Marc Marba Prats a dezvăluit motivul real: "Gavi a jucat așa de când era copil, nu știe să le lege foarte bine. Nu îi pasă și joacă așa"

"A spus că se simte confortabil așa, îi este bine așa, nu trebuie să ne îngrijorăm. Poate că dacă ar fi legate nu ar mai juca atât de bine!", a declarat și Xavi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!