Cristiano Ronaldo Campionatul Mondial de Fotbal Portugalia record cristiano ronaldo CM 2022

Recordul stabilit de Cristiano Ronaldo după reușita din meciul cu Ghana. A devenit primul fotbalist din istorie care reușește asta

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a reușit să marcheze în Portugalia - Ghana.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 20:09
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 20:29

În minutul 68, starul portughez s-a prăbușit pe gazon după un duel cu Mohammed Salisu, fundașul lui Southampton, iar centralul a arătat punctul cu var fără a consulta arbitrajul video. 

Datorită acestei reușite, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istorie care a marcat la cinci ediții ale Campionatului Mondial.

La ediția din 2006, Cristiano Ronaldo a marcat un gol împotriva Iranului, în 2010 a înscris în partida cu Coreea de Sud, în 2014 și-a trecut numele pe tabela de marcaj în meciul cu Ghana, ediția din 2018 fiind una de succes pentru portughez, când a marcat de trei ori cu Spania și o dată cu Maroc. 

Fotbalistul de 37 de ani deține același record și pentru turneele continentale, reușind să înscrie la edițiile din 2004, 2008, 2012, 2016 și 2020. 

Cristiano Ronaldo, gol anulat în prima repriză

 

În prima repriză, șeptarul Portugaliei și-a folosit mâinile pentru a-l ”întoarce” pe fundașul ghanez Alexander Djiku, de la Strasbourg, și a trimis mingea în poarta lui Ati-Zigi din poziție ideală.

Imediat după ce a trimis mingea în plasa porții Ghanei, arbitrul a întors faza, spre disperarea lui Ronaldo, care a protestat preț de câteva secunde.

Înainte de această fază, Ronaldo a mai avut o ocazie de a marca. S-a înălțat pentru a relua o minge cu capul, dar nu a nimerit spațiul porții adverse.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies