Hansi Flick Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 Eliminare Germania Germania CM 2022

Răspunsul lui Hansi Flick după ce a fost întrebat dacă pleacă de la naționala Germaniei după eliminarea de la Mondial 

Japonia și Spania s-au calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial, din grupa E. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 08:23
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 09:03

Marea surpriză a grupei o reprezintă eliminarea Germaniei. Chiar dacă a învins Costa Rica, scor 4-2, reprezentativa antrenată de Hansi Flick nu a reușit să treacă mai departe, după înfrângerea cu Japonia și egalul cu Spania. 

Cvadrupla campioană mondială a părăsit pentru a doua ediţie la rând competiţia din faza grupelor, în ciuda singurei sale victorii, venită în urma golurilor marcate de Serge Gnabry (minutul 10), Kai Havertz (minutele 73, 85) şi Niclas Fuellkrug (minutul 90+1). Pentru costaricani, renăscuţi după catastrofa de la debut (0-7 cu Spania), au înscris Yeltsin Tejeda (minutul 58) şi Manuel Neuer (minutul 70, autogol).

Germania avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe, dar şi ca Spania să nu piardă în faţa Japoniei, lucru care nu s-a întâmplat. Ibericii au avut câştig de cauză în duelul direct cu Germania (4 puncte fiecare), având în vedere victoria la scor cu Costa Rica, 7-0.

Germania şi Costa Rica s-au mai întâlnit o singură dată, în meciul de deschidere de la CM 2006, în Germania, gazdele câştigând tot cu 4-2.

Reacția lui Hansi Flick după eliminarea Germaniei de la Mondial 

Antrenorul german a venit în funcția de selecționer, în vara lui 2021, în locul lui Joachim Low, bifând un nou rezultat dezamăgitor pentru națională.

Întrebat dacă va mai rămâne pe banca tehnică a Germaniei, Hansi Flick nu s-a ferit să ofere un răspuns direct: "Este dificil să răspund după un asemenea meci în urma căruia am fost eliminați. Vom vedea foarte curând. Sunt dezamăgit și furios. Căderea noastră nu a avut loc astăzi, ci în cele 20 de minute din partida cu Japonia"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!