Opinia lui Marius Avram după ce Istvan Kovacs a fost delegat la încă un meci de la CM 2022

Marius Avram Istvan Kovacs qatar 2022 CM 2022 Marius Avram
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 19:20
Data actualizarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 19:32

Marius Avram a vorbit despre Istvan Kovacs, arbitru român care se află la Campionatul Mondial organizat în Qatar (2022).

Istvan Kovacs a fost al patrulea oficial la meciul dintre Qatar și Ecuador, respectiv la Uruguay - Coreea de Sud, iar acum va fi prezent și în brigada condusă de Daniele Orsato din Argentina - Mexic, cu aceleași atribuții.

Însă, fostul arbitru Marius Avram nu crede că arbitrul român care a fost la centru în finala Conference League a fost chemat la Campionatul Mondial din Qatar doar ca al patrulea oficial, ci consideră că va avea ocazia să arbitreze și un meci în adevăratul sens al cuvântului.

Avram: „Concluzia mea e că lucrurile nu sunt finale”

„Să știți că nu este singurul nume mare dintre arbitrii internaționali care nu au primit meciuri la centru până acum, o să vă dau exemplu pe Danny Makkelie, pe care îl cunoaștem cu toții și este arbitru de TOP în Europa, în primii 5, dacă nu este considerat chiar cel mai bun, care nu a avut niciun meci, mai sunt arbitrii englezi care sunt prezenți la Campionatul Mondial, dar care nu au primit niciun meci până acum.

Nu știu care este strategia lui Colina sau cum își face el delegările, ca să nu zic politic, pentru că încearcă să nu-i delege pe arbitrii de pe un anumit continent la echipele din același continent, cel puțin la această fază, pentru a avea o distribuție cât mai bună, dar eu sper cât de repede să-l vedem la centru pe Kovacs.

La campionatele Mondiale precedente am mai avut arbitrii care nu au primit niciun meci și au fost doar rezervă, dar aceștia nu au fost chemați cu toată brigada. De această dată arbitrii au fost chemați cu arbitrii asistenți după ei.  Eu asta sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă, văzând și alți arbitrii și unii cu nume mari n-au fost delegați.

Concluzia mea este că lucrurile nu sunt finale și nu a fost chemat doar să fie rezervă. Mă aștept să primească și el un meci la centru”, a spus Marius Avram, potrivit Sport Total.

Istvan Kovacs, delegat la meciul care poate decide soarta Argentinei lui Messi la Cupa Mondială

După ce a fost al patrulea oficial la meciul de deschidere, dintre Qatar și Ecuador, dar și la Uruguay - Coreea de Sud, Kovacs a fost delegat de FIFA la partida dintre Argentina și Mexic, care poate fi decisivă pentru calificarea sud-americanilor.

Arbitrul român, care a fost la centru în finala Conference League, va fi al patrulea arbitru în brigada condusă de Daniele Orsato. Asistenții vor fi Ciro Carbone și Alessandro Giallatini, iar în camera VAR va fi Massimiliano Irrati.

Câți bani încasează Istvan Kovacs după primul meci 

Conform baremului FIFA, Istvan Kovacs va primi 2.500 de dolari pentru prezența la acest meci, acesta primind doar 70.000 de dolari pentru faptul că face parte din lotul FIFA de arbitrii pentru Campionatul Mondial. 

Dacă va arbitra la centru un meci din grupe, românul va primi 3.000 de dolari, iar dacă va prinde fazele eliminatorii, onorariul său va crește la 10.000 de dolari.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!