Luis Suarez FIFA Uruguay CM 2022

Luis Suarez, atac cu lacrimi în ochi la adresa FIFA: „Pare că trebuie să avem altă putere! Asta este FIFA!”

Uruguay a câștigat meciul cu Ghana din ultima rundă a grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar, scor 2-0. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 08:59
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 09:02

Victoria nu a fost însă de ajuns pentru uruguayeni, care s-au clasat pe locul al treilea în Grupa H, având 4 puncte obținute în urma celor trei meciuri disputate. Portugalia și Coreea de Sud au mers mai departe. Ambele goluri ale Uruguayului au fost marcate de Arrascaeta, ghanezii având un penalty ratat prin Ayew. 

Luis Suarez s-a aflat la ultimul său Campionat Mondial din carieră, al patrulea, și a izbucnit în plâns când a văzut golul marcat de Coreea cu Portugalia, golul victoriei. 

„Am simțit tristețe, deziluzie, am avut norocul de a juca al patrulea Mondial al meu. Dar ca fiul meu de 4 ani să își vadă tatăl despărțindu-se cu imaginea asta tristă, e dur pentru un părinte. E dificil, trebuie să ne asumăm situația și să îi încurajăm pe colegi pentru tot ce urmează”, a declarat Luis Suarez, cu ochii în lacrimi, după meci, conform Mundo Deportivo

Atac dur al lui Luis Suarez la adresa FIFA 

Atacantul a criticat dur arbitrajul, dar și modul în care oficialii FIFA s-au comportant, nelăsându-i copiii să meargă la vestiare pentru a fi alături de tatăl lor. 

„Voiam să îmi îmbrățișez copiii și soția, vin persoane de la FIFA și îmi spun că nu pot să coboare copiii. În urmă cu o zi un jucător de la Franța era cu copiii săi pe banca de rezerve. Am întrebat de ce întotdeauna este împotriva Uruguayului. 

Pare că Uruguayul trebuie să aibă altă putere la nivel mediatic astfel încât copiii mei să treacă. Dar asta este FIFA”, a adăugat atacantul. 

Fotbalistul a reclamat două penalty-uri neacordate echipei sale, unul la Edinson Cavani și altul la Darwin Nunez: „Este penalty la Edi, îi taie cursa, își pune corpul în față. Apoi și la Darwin a fost un penalty clar. Nu există scuze, însă avem penalty-uri incredibile la Mondial. Comitetul de arbitri e acolo, trebuie să explice mai bine”. 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!