tara galilor - iran fani iran Iran CM 2022

VIDEO Imaginile care vor face din nou înconjurul lumii! Ce au făcut fanii Iranului, în momentul intonării imnului

Fanii Iranului au continuat să protesteze față de violențele din țară, așa cum s-a întâmplat și la precedenta partidă, cu Anglia, pierdută cu 6-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 12:25
Data actualizarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 12:25

Iranienii prezenți pe stadion și-au huiduit și de această dată imnul național. Mai mulți fani au venit ”înarmați” și cu bannere pentru a face cunoscute problemele cu care se confruntă Iranul. 

Dacă fanii și-au continuat forma de protest față de violențele din țara natală, jucătorii au ales ca, de această dată, să cânte imnul național. Acest lucru nu s-a întâmplat înainte de meciul cu Anglia, când gestul lor, care a stârnit furie în presa controlată de la Teheran, a făcut înconjurul lumii.

Riscuri majore pentru naționala Iranului

Forțele de securitate au declanșat un răspuns violent, motiv pentru care iranienii care privesc la televizor Campionatul Mondial se tem că jucătorii ar putea fi pedepsiți la revenirea în țară.

„Băieții ăștia riscă enorm! Regimul a emis mandate de arestare pe numele legendelor din fotbal care au vorbit împotriva lui și a încarcerat mai multe actrițe doar pentru că au apărut fără hijab în public. Cum vor fi ei tratați la întoarcerea în țară, pe aeroportul din Teheran”, a fost mesajul lui Daragahi.

Anglia a surclasat echipa Iranului cu scorul de 6-2 (3-0), luni, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, într-un prim meci din Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies