Gareth Southgate Anglia CM 2022 CM 2022

OFICIAL Gareth Southgate a luat decizia! Ce se întâmplă cu postul său după eliminarea Angliei de la Mondial

Anglia a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale după 1-2 contra Franței.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 18 Decembrie 2022, 12:48
Data actualizarii: Duminica 18 Decembrie 2022, 12:48

Gareth Southgate a decis să rămână la naționala Angliei

UPDATE, 12:45: Federația Engleză de Fotbal a confirmat că Gareth Southgate rămâne selecționerul Angliei: "Se va ocup de campania pentru EURO 2024. Gareth și Steve Holland au avut mereu parte de susținerea noastră, iar planurile noastre pentru EURO încep acum", a transmis președintele Mark Bullingham.


Știrea inițială

După ce Anglia a părăsit turneul final din Qatar, presa engleză a scris că Gareth Southgate se gândește la plecarea de la echipa națională, nemulțumit fiind de anumite reacții ale fanilor din ultima parte a mandatului său.

Totuși, se pare că Southgate s-a răzgândit și a decis să rămână selecționer al Angliei, anunță The Telegraph și Sky Sports. Antrenorul nu a anunțat încă șefii Federației, însă după o săptămână de gândire le-ar fi transmis apropiaților hotărârea sa.

Contractul lui Gareth Southgate cu Federația Engleză de Fotbal expiră pe 31 decembrie 2024, astfel că ar urma să conducă echipa națională în următoarea campanie de Liga Națiunilor, în preliminariile EURO 2024 și la turneul final care se va disputa în Germania.

"Federația Engleză a vrut neapărat să îl convingă pe Southgate să rămână, însă a fost nevoită să ia în calcul și alte scenarii, inclusiv acela al unui antrenor străin. Southgate a fost rugat și de jucători să rămână, el având susținerea lotului atât în privat, cât și în public", a scris The Telegraph.

Southgate, de șase ani pe banca Angliei

Gareth Southgate conduce naționala Angliei din septembrie 2016. Până acum, el a strâns 82 de meciuri, înregistrând 52 de victorii, 15 remize și 15 înfrângeri.

La CM 2018, Anglia a ajuns până în semifinale, în timp ce la EURO 2020 a pierdut finala contra Italiei, la loviturile de departajare.

În acest an, pe lângă eliminarea în sferturile Mondialului, Anglia, cu Southgate pe bancă, a retrogradat în Liga B din Nations League, după ce a încheiat pe ultimul loc o grupă din care au mai făcut parte Italia, Ungaria și Germania.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!