Federațiile se opun deciziei FIFA și refuză să joace împotriva Rusiei! Barajul pentru CM 2022, în aer

FIFA baraj cm 2022 Polonia Rusia Ucraina CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 08:55
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 08:55

Consiliul FIFA a anunțat, duminică seară, un set de măsuri împotriva Rusiei, ca urmare a invaziei din Ucraina.

Forul mondial din fotbal a stabilit ca nicio competiție europeană să nu se dispute pe teritoriul Rusiei, ci pe teren neutru, fără spectatori. De asemenea, asociația membră care reprezintă Rusia va participa la competiții sub numele de "Uniunea de Fotbal a Rusiei" (RFU) și nu "Rusia", iar steagul sau imnul țării nu vor fi folosite la meciuri.

Naționalele refuză să joace împotriva Rusiei

Mai multe federații de fotbal au reacționat după anunțul FIFA și au anunțat că nu sunt mulțumite de această decizie. Anterior, Polonia, Suedia și Cehia au emis un comunicat în care au precizat că nu vor juca împotriva Rusiei în barajul pentru Cupa Mondială din acest an, având în vedere situația actuală.

Cezary Kuleszka, președintele Federației Poloneze de Fotbal, a emis un comunicat în care spune că "decizia FIFA este complet inacceptabilă", iar Polonia "nu va juca contra Rusiei, indiferent de numele echipei".

De asemenea, Karl-Erik Nilsson, președintele Federației Suedeze de Fotbal și vicepreședinte UEFA, a declarat că aștepta "o decizie mai drastică" din partea FIFA, în timp ce reprezentanții Cehiei au transmis că "decizia de a nu juca împotriva Rusiei nu va fi schimbată de comromisul făcut de FIFA", potrivit Fox News, care citează AP.

FIFA a anunțat că "va rămâne în legătură strânsă" cu cele trei naționale care refuză să joace împotriva Rusiei și "vor căuta împreună soluții potrivite și acceptabile".

Rusia ar trebui să înfrunte Polonia, pe 24 martie, în semifinalele barajului pentru CM 2022. Învingătoarea va întâlni Suedia sau Cehia, cinci zile mai târziu.

Pe lângă cele trei naționale implicate alături de Rusia în barajul pentru CM 2022, Federația Engleză de Fotbal a emis un comunicat în care spune că echipele sale vor refuza să joace împotriva Rusiei "în semn de solidaritate față de UEFA", dar și pentru "a condamna atrocitățile comise de liderii ruși"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!