Decizie după cinci luni! Ce se întâmplă cu Brazilia - Argentina, meciul suspendat de autoritățile sanitare

Brazilia Argentina CM 2022 CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 20:12
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 20:15

Partida contează pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Meciul Brazilia - Argentina, din preliminariile CM 2022, întrerupt în septembrie din cauza unui scandal sanitar, se va rejuca, a anunţat, luni, FIFA, care a dat şi sancţiuni financiare.

Meciul Brazilia - Argentina se rejoacă

"După o investigare atentă a diferitelor elemente şi, având în vedere reglementările aplicabile, comisia de disciplină a decis ca acest meci să fie rejucat la o dată şi într-un loc care vor fi stabilite de FIFA”, a scris federaţia internaţională într-un comunicat.

Meciul, programat iniţial pe 5 septembrie la Sao Paulo, a fost întrerupt după doar cinci minute de joc în urma intervenţiei autorităţilor sanitare braziliene, patru jucători argentinieni care joacă în Anglia fiind acuzaţi de încălcarea protocoalelor anti-Covid.

Reprezentanţii agenţiei de sănătate Anvisa şi ai poliţiei federale au intrat pe teren pentru a pune capăt întâlnirii, într-o confuzie totală.

Cele două echipe şi-au câştigat ulterior biletele pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), fără să aştepte decizia Comisiei de disciplină.

Constatând mai multe "neajunsuri” din partea federaţiilor vizate, comisia de disciplină Fifa a aplicat şi o amendă de 550.000 de franci elveţieni (525.000 de euro) Braziliei şi 250.000 de franci elveţieni (238.000 de euro) Argentinei.

Cei patru jucători argentinieni vizaţi, Giovani Lo Celso (atunci la Tottenham, acum la Villarreal), Emiliano Martinez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa) şi Cristian Romero (Tottenham), au fost suspendaţi pentru două meciuri.

Brazilia, lider al calificărilor sud-americane (39 puncte) înaintea ultimelor două zile programate pentru sfârşitul lunii martie, are patru puncte în faţa Argentina (35 puncte), în clasamentul din America de Sud.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!