CM 2022

Ce nedrept e fotbalul! Meseriașii Braziliei, eliminați de salahorii Croației. Caramavrov scrie despre Mondialul bogătanilor din Qatar rămas sărac fără artiștii brazilieni

Se spune că Fotbalul te răsplătește dacă nu-l păcălești, dacă ești pozitiv, dacă încerci să joci ofensiv, spectaculos, dacă ești categoric mai bun. 
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 20:21
Data actualizarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 20:28

Pe naiba! Nu se aplică întotdeauna! Când ai 11-1 la șuturi pe poartă, vreo 5-1 la ocazii clare, 7-3 la cornere, te aștepți să câștigi măcar cu 1-0.

Iar Brazilia a avut 1-0, abia în prelungiri, ce-i drept, dar era scorul perfect pentru un asemenea meci în care croații s-au mulțumit să se apere. Să blocheze, să rupă jocul, să respingă, să se roage să treacă timpul...

Și timpul a trecut. În favoarea lor, normal, acești specialiști ai calificărilor după trecerea timpului  regulamentar. Păi și la Mondialul trecut au ajuns în semifinale fără să bată pe nimeni în fazele superioare în 90 de minute! Serios, ați uitat? 1-1 cu Danemarca în optimi (3-2 după penaltyuri), 2-2 cu Rusia în sferturi (4-3 după penaltyuri), 1-1 cu Anglia în semifinale (2-1 după prelungiri)!

Acesta nu este Fotbalul

Ok, croații au valoare, mulți dintre ei joacă la  echipe mari din Occident – Real Madrid, Bayern Munchen, Chelsea, Tottenham, Inter Milano -, dar nu meritau semifinala asta de Campionat Mondial. Doar cu organizare defensivă, fără să îndrăznești mai nimic în atac, scuzați-mă, dar pentru mine acesta nu este Fotbalul. 

Fotbalul este despre golul Braziliei, în care Mingea circulă amețitor, cu o viteză uluitoare, este despre atingeri fine, despre driblinguri spectaculoase, despre ocazii de gol, despre „semifoarfeca” lui Richarlison din meciul cu Serbia.

Da, recunosc, Brazilia a fost naivă la 1-0 în minutul 106. Trebuia să închidă jocul, să bubuie mingile, să paseze mult și înapoi, până la portar. Neymar trebuia să se tăvălească de durere, că se pricepe foarte bine, nu să piardă aiurea mingi la mijlocul terenului doar pentru că voia să ne mai arate o dată cât de talentat este. Știam asta.

Mondialul bogătanilor din Qatar, al sacilor de bani având culoarea petrolului și purtând imaginea miilor de muncitori morți în condiții sclavagiste, rămâne sărac fără artiștii Braziliei. Ei mai dădeau culoare și energie unei competiții sufocate de corupția de la FIFA.   

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!