CM 2014

Grupa G: Ronaldo se bate cu robotii GENIALI ai Germaniei! Doi frati vor juca unul impotriva celuilalt intr-un razboi TOTAL

Cand spui Germania, numeri in gand cupele castigate in istoria fotbalului frumos de mondial.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Iunie 2014, 09:44
Data actualizarii: Luni 16 Iunie 2014, 09:44

Nemtii vor din nou trofeul. A 4-a oara! Nu l-au mai castigat din 1990, iar generatia de copii geniali ai lui Joachim Loew poate, in sfarsit, sa scoata oameni cu milioanele pe strazi. Primul obstacol: grupa G. Ronaldo. In afara Portugaliei, Germania mai da peste SUA lui Klinsmann, selectioner in 2006, si peste Ghana lui Kevin Prince Boateng. Germania - Ghana va fi derby-ul fratilor Boateng. Jucatori la Schalke, respectiv Bayern, Kevin - Prince si Jerome vor avea sange in culori diferite la meciul direct de pe 21 iunie.

La ultimele 4 turnee finale, CM sau Euro, Germania a ajuns cel putin pana in semifinale, asa ca nimeni nu se mai multumeste cu altceva decat aur la Rio. Portugalia i-a demonstrat ca poate fi un adversar tare la Euro 2012, cand a pierdut totusi cu 1-0, in timp ce Ghana isi aminteste si ea cu furie de infrangerea cu acelasi scor de la Mondialul din 2010.

Pentru Statele Unite, nu exista argument mai bun decat ambitia uriasa a lui Klinsmann. Selectionerul americanilor l-a uitat la Los Angeles pe Landon Donovan, cel mai important jucator american din ultimul deceniu, dar se bazeaza pe forta unui grup in care are incredere totala.

Portugalia si Germania au jucat una impotriva celeilalte la 3 din ultimele 4 competitii majore. De fiecare data, a castigat Germania. Ronaldo nu si-a dorit din NOU un meci in care sa piarda, asa ca a cerut o bila care sa nu aiba legatura cu ea la tragerea la sorti. Ghinion! :)

Toate cele 4 echipe din grupa G au atins cel putin faza optimilor de finala in Africa de Sud, acum 4 ani.

Grupa G

Germania
Portugalia
Ghana
SUA

Programul meciurilor:

16 iunie

Germania - Portugalia
Ghana - SUA

21 iunie

Germania - Ghana

22 iunie

SUA - Portugalia

26 iunie

SUA  - Germania
Portugalia - Ghana

Modifică setările cookies