Platini: "Arbitrajul e mort!"

Autor: Sport.ro
Vineri 04 Decembrie 2009, 15:04
Platini: "Arbitrajul e mort!"

Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, vineri, la Cape Town, ca arbitrajul, in forma sa actuala, "este mort", iar solutia este reprezentata de mijloace umane suplimentare si in niciun caz de proba video ce ar insemna "sfarsitul fotbalului".

"Daca Thierry Henry este un trisor (n.r. - referire la hentul comis de Henry in meciul cu Franta), atunci toti fotbalistii sunt trisori si eu sunt unul dintre ei: arbitrajul nu mai este bun.

Arbitrajul, in forma sa actuala, este mort si spun acest lucru de 10 ani. Televiziunea a facut ca arbitrajul sa fie mort. Mana lui Henry, in urma cu 20 de ani, ar fi stiu de ea doar el si portarul. Nu vad alta solutie decat doi arbitri suplimentari. Fotbalul trebuie sa ramana uman.

Daca luam proba video in preliminariile Euro-2012, adica la un meci Feroe-Estonia, in fata a 1.000 de persoane, va fi nevoie de 25 de camere, adica 200.000 euro! Si apoi vom vedea ca o greseala a fost precedata de alta si alta: ar fi sfarsitul fotbalului", a afirmat Platini.

Nationala Irlandei a ratat calificarea la CM de fotbal, dupa ce a terminat la egalitate, scor 1-1, dupa prelungiri, meciul retur de baraj disputat cu reprezentativa Frantei. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, in minutul 32, francezii reusind egalarea prin Gallas, in minutul 103, dupa o faza la care Thierry Henry a comis hent. In meciul tur de baraj, Franta a invins cu scorul de 1-0.

Revolutie in ring: Noaptea Campionilor la Timisoara! Supergala de box in direct la PRO X, vineri de la 9 seara!

Deputații dezbat și votează astăzi proiectul legii pensiilor
BRAT