MACEL! Coreea CR7! Portugalia 7-0 Coreea de Nord!

Autor: Sport.ro
Luni 21 Iunie 2010, 16:22

	MACEL! Coreea CR7! Portugalia 7-0 Coreea de Nord!

CLICK AICI PENTRU REZUMAT

"Vom incerca sa castigam si meciul urmator cu aceaasi ambitie. Am facut un meci mare, cu multe goluri si cu atitudine. Aveam nevoie de o astfel de victorie", a declarat selectionerul Carlos Queiroz.

Queiroz, care a introdus patru jucatori noi (Tiago, Miguel, Simao si Almeida) comparativ cu meciul cu Coasta de Fildes, a declarat ca pentru el este foarte important ca toti elevii sai sunt pregatiti sa dea totul pentru echipa.

Portugalia a facut instructie cu Coreea de Nord, scor 7-0, cel mai mare de pana acum de la Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Rezultatul de 0-0 din debutul cu Coasta de Fildes i-a ingrijorat pe portughezi, insa oamenii lui Queiros erau siguri ca vor castiga cu Coreea de Nord - o echipa care se tinuse scai de Brazilia in meciul de debut.

Portughezii se asteptau de la Cristiano Ronaldo sa faca meciul vietii, insa oamul care a dat startul la SHOW a fost Meireles. Dupa mai multe sanse, Meireles a deschis scorul in minutul 29.


1-0 a fost la pauza, iar nord-coreenii incepusera sa prinda curaj si sa spere la un rezultat mare.


N-a fost sa fie pentru ca Simao a marcat in minutul 53 si a fost urmat rapid de Almeida (56), Tiago (60).

Portughezii nu s-au multumit cu atat, mai ales ca Ronaldo inca nu marcase. Liedson a inscris in minutul 81, pentru ca Ronaldo sa reuseasca sa trimita mingea in plasa in minutul 88 dupa o faza simpla.

Tiago a inchis tabela la 7-0 in minutul 89 - cea mai mare diferenta de pana acum de la Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Portugalia joaca ultimul meci al grupei cu Brazilia - calificata deja.

Echipele de start:
Portugalia: 1. Eduardo - 13. Miguel, 6. Carvalho, 2. Alves, 23. Coentrao - 19. Tiago, 8. Mendes, 16. Meireles (14. Veloso '70) - 11. Simao (5. Duda '75), 18. Almeida (9. Liedson '77), 7. Ronaldo. Antrenor: Carlos Queiroz.

Coreea de Nord: 1. Ri Myong-Guk - 2. Cha Jong-Hyok (16. Nam Song-Chol '75), 13. Pak Chol-Jin, 3. Ri Jun-Il, 8. Ji Yun-Nam, 5. Ri Kwang-Chon - 17. An Yong-Hak - 11. Mun In-Guk (15. Kim Yong-Jun '58), 4. Pak Nam-Chol (6. Kim Kum-Il '58), 10. Hong Yong-Jo - 9. Jong Tae-Se. Antrenor: Kim Jong-Hun.

Cartonase galbene: Mendes '38, Almeida '70 / Pak Chol-Jin '32, Hong Yong-Jo '47.

Meciul a fost arbitrat de Pablo Pozo, ajutat de asistentii Patricio Basualto si Francisco Mondria (toti din Chile). Rezerva a fost Jerome Damon (Africa de Sud).

Potrivit FIFA, jucatorul meciului a fost portughezul Cristiano Ronaldo.

Clasamentul grupei G, inaintea ultimei etape: 1. Brazilia - 6 puncte (virtual calificata), 2. Portugalia - 4 puncte, 3. Coasta de Fildes - 1 punct, 4. Coreea de Nord - 0 puncte.

Ultimele meciuri: Portugalia - Brazilia si Coreea de Nord - Coasta de Fildes, ambele vineri, ora 17.00 (ora Romaniei).

Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost respinsă de deputați
BRAT
Modifică setările cookies