Franta si Portugalia in ultima urna la tragerea la sorti pentru CM 2010! Vezi capii de serie:

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Decembrie 2009, 12:18
Franta si Portugalia in ultima urna la tragerea la sorti pentru CM 2010! Vezi capii de serie:

Franta nu a fost plasata intre capii de serie in vederea tragerii la sorti pentru Cupa Mondiala din 2010, de vineri, cele opt natiuni fiind: Brazilia, Spania, Italia, Germania, Argentina, Anglia, Olanda si Africa de Sud (tara organizatoare).

FIFA a asteptat, miercuri, determinarea criteriilor de calcul pentru cele patru urne de cate opt echipe, in vederea tragerii la sorti de la Cape Town. Echipele vor fi impartite in opt grupe de cate patru.

Comitetul de organizare al Cupei Mondiale, condus de presedintele Confederatiei Americane de Fotbal, Issa Hayatou, a ales ca baza de stabilire a capilor de serie clasamentul FIFA din octombrie 2009.

Ultimul clasament, cel din noiembrie 2009, nu a fost retinut de comisie, deoarece avantaja echipele ce au jucat la baraj. Franta, care a trecut de pe locul 9 pe 7, si mai ales Portugalia, de pe locul 10 pe 5, au fost marile beneficiare ale meciurilor de baraj la nivelul clasamentului FIFA.

Urna 1: capi de serie: Brazilia, Spania, Italia, Germania, Argentina, Anglia, Olanda, Africa de Sud
Urna 2: Australia, Japonia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Honduras, Mexic, SUA, Noua-Zeelanda
Urna 3: Algeria, Camerun, Coasta de Fildes, Ghana, Nigeria, Chile, Paraguay, Uruguay
Urna 4: Danemarca, Franta, Grecia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elvetia.
 


Procedura tragerii la sorti anuntata de FIFA este urmatoarea:

- Tara gazda, Africa de Sud, va fi automat plasata in pozitia A1 (meci de deschidere pe Soccer City la Johannesburg) si ceilalti capi de serie vor fi trasi in celelalte grupe de la B la H, dar vor fi mereu in pozitia 1 in grupele lor.
- Grupele vor fi trase de la A la H si pozitiile in grupa vor fi trase pentru urnele 2 - 4.
- Criteriul geografic va fi respectat, adica doua echipe din aceeasi confederatie nu vor putea juca in aceeasi grupa (exceptie fac echipele europene, cu maxim doua pe grupa). De exemplu, Africa de Sud nu va putea sa se afle in aceeasi grupa cu echipele africane din urna 3, iar Argentina si Brazilia nu vor putea fi plasate in grupe cu cele trei echipe sud-americane ramase in urna 3 (Chile, Paraguay, Uruguay). In schimb, este posibila o grupa cu Brazilia - Mexic, deoarece brazilienii fac parte din Confederatia sud-americana, iar mexicanii din Concacaf.
 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată în Parlament, marți. De câte voturi mai are nevoie Opoziția
BRAT