somalia Argentina crima Cupa Mondiala Nigeria CM 2010

2 suporteri au fost UCISI in timp ce se uitau la meciul dintre Argentina si Nigeria!

Militanti islamisti din gruparea somaleza Hizbal Islam au ucis doi suporteri si au arestat alti zece, dupa ce au atacat o locuinta din Mogadiscio unde fanii urmareau meciul de la Cupa Mondiala dintre Argentina si Nigeria.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Iunie 2010, 16:09
Data actualizarii: Luni 14 Iunie 2010, 16:12

Militantii inarmati au intrat intr-o casa unde mai multi fani urmareau meciul in secret, dupa ce autoritatile religioase islamiste au interzis vizionarea partidelor de la Cupa Mondiala.

Liderul militiei islamiste, Mohamed Abu Abdalla, a declarat ca persoanele retinute au incalcat legea si vor fi judecate conform legii islamice. Inaintea inceperii Cupei Mondiale, islamistii somalezi au avertizat ca vizionarea meciurilor contravine legii islamice si au amenintat ca suporterii care vor fi surprinsi uitandu-se la meciuri vor fi adusi in fata instantelor.

“Fotbalul provine din vechile culturi crestine, iar administratia noastra islamica nu va permite niciodata urmarirea meciurilor. Adresam un ultim avertisment in acest sens poporului nostru”, declarase un lider islamist cu cateva ore inainte de inceperea Cupei Mondiale. Locuitorii din regiunea Jubba, situata in sudul Somaliei, au trimis o solicitare administratiei islamiste, cerand permisiunea de a urmari cel mai mare eveniment fotbalistic din lume, insa solicitarea lor a fost respinsa. Administratia islamista somaleza a luat masuri similare si in 2006, apreciind ca fotbalul este un “act satanic”. Atunci, doua persoane au fost ucise si alte cateva zeci au fost arestate, in urma unui raid al fortelor de ordine intr-un cinematograf din centrul Somaliei, unde suporterii urmareau un meci din cadrul Cupei Mondiale.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies