cavendish accidentare Ciclism Deceuninck-Quick-Step Six Days of Ghent Ciclism

Cavendish are două coaste rupte și un plămân perforat, după un accident teribil în Belgia!

Celebrul ciclist britanic a ajuns la spital, după un carambol în cursa de la Ghent.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 13:25
Data actualizarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 13:41

Mark Cavendish (36 ani) a suferit o accidentare serioasă în cursa madison a întrecerii Six Days of Ghent, desfășurată în Belgia. Din cauza unei porțiuni de pistă ude, Gerben Thijssen a pierdut aderența, l-a incomodat pe Kenny de Ketele, care l-a atins pe danezul Lasse Norman Hansen, campion olimpic și mondial în probe de velodrom, care, la rândul său, l-a doborât în cădere și pe Cavendish.

Acesta a fost dus cu ambulanța la spital, unde analizele au relevat că are două coaste rupte și un plămân perforat. După o noapte petrecută la terapie intensivă, el va externat astăzi, dar medicii i-au recomandat mai multe săptămâni de pauză și un tratament medicamentos.  

Ciclistul din Isle of Man, legitimat acum la echipa Deceuninck-Quick-Step, este un specialist al probelor de velodrom, dar și unul dintre cei mai valoroși sprinteri din competițiile de șosea și de Grand Tour. În cariera sa, el s-a impus în World Road Race Championships (2011), Milano - San Remo (2013), Scheldeprijs (2007, 2008, 2011), Kuurne - Brussels - Kuurne (2012, 2015), London - Surrey Classic (2011), RaboRonde Heerlen (2008, 2011) și Munsterland Giro (2021) și a câștigat zeci de etape în Tour de France, Giro d'Italia și Vuelta a Espana.

În 2021, el se plasează pe locul al doilea în clasamentul sprinterilor, după Jasper Philipsen (Belgia / Alpecin-Fenix), iar cele patru succese din ediția din acest an din Turul Franței i-a adus al doilea tricou verde din carieră în această competiție și l-a egalat pe legendarul Eddy Merckx la numărul de etape câștigate. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!