Visa sa fie balerina, a ajuns AURUL Romaniei. Povestea Larisei, ultima super campioana inventata de Bellu la lotul de gimnastica

MATERIAL STIRILE PROTV | Sportivele care ne-au adus atat de multa bucurie in ultimele zile s-au intors fericite acasa.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Mai 2014, 16:34
Data actualizarii: Joi 29 Mai 2014, 16:40

Gimnastele de aur au castigat pentru Romania nu mai putin de 9 medalii la Campionatul European, in ciuda tuturor previziunilor si problemelor financiare. Greul a fost dus de Larisa Iordache, o mana de om care la nici 18 ani a reusit sa obtina 4 medalii. Mai mult, fata noastra a fost desemnata si cea mai frumoasa din competitie.

Cinci copii cu inimi uriase si o vointa de fier. Sunt fetele care au urcat pe prima treapta a podiumului pe echipe. Atunci cand nimeni nu spera ca ele sa treaca de rivalele de-o viata, din Rusia. Bucuria de la echipe a fost, insa, doar inceputul. Larisa Iordache avea sa castige apoi alte 3 medalii, aur la sol, argint la barna si bronz la sarituri. Campioana noastra vrea insa si mai mult.

"Cand m-am urcat pe podium, m-am gandit la ce greseam"

"Sincer, cand m-am urcat pe podium, m-am gandit la ce greseam. Trebuie pe parcurs sa reglez lucrurile alea", spune Larisa Iordache.

Larisa a fost cea mai mica din lot inca de la junioare. Tocmai de aceea i se spune Piciul. Chiar si asa cu talent si foarte multa munca a strans pina acum, nu mai putin de 150 de medalii. Mama sa, cofetar de meserie, povesteste ca a trait cu sufletul la gura fiecare secunda din cariera fetitei sale.

"Daca o sui pe Larisa la 2 noaptea pe barna, iti face barna" - Adriana Iordache, mama Larisei.

"A fost o bucurie imensa. Stiam ca poate, stiam ca nu are decat doua faze, ori castiga, ori rateaza. Asta a depins numai de ea, numai de ea. Daca ea nu are emotii, acum s-a marit, are deja 18 ani, nu mai are emotii si daca o sui la 2 noaptea pe barna iti face barna.", spune Adriana Iordache, mama Larisei.

Imaginea copilariei fara jocuri sau papusi, cu 6 zile de antrenament pe saptamana

Performanta vine dupa o copilarie fara jocuri si papusi dedicata exclusiv gimnasticii, cu 6 zile de antrenament pe saptamana si exercitii la cite 4 aparate in fiecare zi.

"A trebuit sa vina si vremea noastra, ca am auzit inainte alte imnuri si am zis nu vine o data si...sa cantam si noi... si Dumnezeu ne-a auzit si am cantat si noi alaturi de celelalte tari.", spune mama Larisei pentru Stirile ProTV.

Larisa visa sa devina balerina. Antrenoarea sa a remarcat-o insa in parc si a chemat-o la gimnastica. Acum viseaza la aur si la mondiale, dar mai ales la titlul suprem, aurul olimpic la individual compus.

"A avut de dus greul acestei competitii de la cap la coada. Doreste sau nu doreste, ea este liderul echipei de acum pana dupa olimpiada,", spune Octavian Bellu.

Cea mai buna prietena a ei este Diana Bulimar, care a ratat bronzul. Relatia dintre ele este, insa, mai puternica decat orice competitie.

"Ce-i al meu e si al ei, ce-i al ei e si al meu, noi suntem ca fratii", spune Larisa Iordanche.

Andreea Munteanu, Alina Stanila si Silvia Zarzu sunt celelalte fete de aur ale Romaniei. Nici in privinta viitorului nu avem de ce sa ne facem griji. Junioarele au obtinut 5 medalii la Sofia.

"Doreste sau nu doreste, Larisa Iordache este liderul echipei de acum pana dupa olimpiada" - Octavian Bellu.
Modifică setările cookies