Tipul de jucator aflat pe cale de disparitie. 4 jucatori care le pot lua locul lui Gerrard, Pirlo si Xavi

Tipul de jucator aflat pe cale de disparitie. 4 jucatori care le pot lua locul lui Gerrard, Pirlo si Xavi

►Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr – Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

In fotbalul modern, jucatorul de creatie capabil atat sa ofere pase luminoase de gol, sa pastreze posesia si sa poata inchide si jocul de contraatac al adversarilor este din ce in ce mai greu de gasit. Jucatori precum Andrea Pirlo, Steven Gerrard, Xavi sau Arteta se apropie de finalul carierei.

Englezii de la The Guardian au alcatuit o lista a celor mai promitatori 5 jucatori pentru acest post. Mijlocasi care inca nu au ajuns la nivelul celor mentionati insa premizele sunt interesante in ceea ce ii priveste. Folosindu-se de algoritmi extrem de stricti, cei de la Guardian au luat in calcul toate aspectele care ii fac pe Xavi sau Gerrard atat de buni si utili. De asemenea, au luat in calcul si pretul jucatorilor, maxim 30 de milioane.

1. Ivan Rakitic - FC Sevilla

Pe foaie, poate parea o varianta mai putin ciudata pentru ca mijlocasul croat este in primul rand mijlocas ofensiv. Insa nu este singura pozitie pe care a fost folosit la Sevilla in acest sezon - din 22 de meciuri, in 12 a fost mijlocas ofensiv, in 8 mijlocas central si in 5 mijlocas defensiv. Cu toate astea, are 10 goluri si 7 assisturi!

La 25 de ani, Rakitic este un jucator versatil, capabil atat de executii surprinzatoare in ofensiva, cat si de recuperari si tacklinguri importante pentru aparare.

2. Luca Cigarini - Atalanta

Cu greu poate fi gasit un jucator mai sub-evaluat in fotbal in acest moment. La 27 de ani, Cigarini joaca in Serie A la Atalanta, el apartinand intre 2009 si 2013 de Napoli. Statistica lui pe ultimele 3 sezoane este la acelasi nivel cu cea a lui Pirlo! Dintre jucatorii aflati "in vizorul" celor de la Guardian, Cigarini are cel mai mare numar de tacklinguri, avand insa o scadere in ceea ce priveste procentajul paselor reusite dupa ce a ajuns la o echipa mai slaba precum Atalanta.

In startul acestui sezon, inceput excelent, a fost mult timp la egalitate in ceea ce priveste assisturile cu Francesco Totti. A creat insa acelasi numar de goluri precum Kevin Strootman sau Carlos Tevez si peste Robinho si Arturo Vidal!

3. Ever Banega

Un nume deja important in fotbalul spaniol, Banega are doar 25 de ani! Surprinzator, in 2010, cei de la Valencia doreau cu disperare sa scape de el insa nu l-a dorit nimeni - la 6 luni distanta, era unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei. In 2012 a fost calcat pe picior de roata propriei masini - acest lucru l-a afectat in ceea ce priveste statistica pe faza devensiva.

4. Daniel Parejo

Jucator crescut la academia Realului, Parejo a impresionat in prima liga din Spania la Getafe. Apoi, Valencia l-a cumparat in 2011. La 24 de ani, el are statistici bune atat in ceea ce priveste pasele utile, cat si cifrele pe faza defensiva.


Concluzia: Desigur, statistica nu inseamna foarte mult in fotbal. Faptul ca un jucator evolueaza excelent la o echipa, nu inseamna ca se va adapta in alte mediu, mai ales daca schimba si campionatul. Conteaza foarte mult seriozitatea jucatorului, modul in care se antreneaza si, de ce nu, norocul de a prinde oportunitatea care sa te lanseze la nivelul la care poti ajunge.


Iata lista jucatorilor care au potentialul de a ajunge la acest nivel conform statisticilor

Legenda:
P90 – Total minutes played in a season divided by 90.
NPG – Non-penalty goals
NPG90 – Non-genalty goals per 90
ShAcc – Shooting accuracy (multiply by 100 to get the percent)
Sh90 – Shots per 90
SOT90 – Shots on target per 90
GConv – Goal conversion rate (multiply by 100 to get the percent)
A90 – Assists per 90
GA90 – Non-penalty Goals + assists per 90. A better measure of overall scoring contribution
Drib90 – Successful dribbles per 90
KP90 – Key pass per 90
TB90 – Throughballs per 90
Pass% – Passing percentage
Tack90 – Tackles per 90

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coduri galbene şi portocalii de caniculă şi furtuni până duminică, în mare parte din țară. Prognoză specială pentru București
BRAT
Modifică setările cookies