Pele catre Maradona: "Marii jucatori nu ajung mari antrenori!"

Autor: Sport.ro
Joi 30 Octombrie 2008, 16:49
Maradona va debuta pe 19 septembrie, la Glasgow, impotriva Scotiei.

Pele este cunoscut pentru "precizia" cu care prevede evenimentele din fotbal: celebra este previziunea lui de la CM 94, atunci cand vedea in Columbia viitoarea campioana mondiala. Se stie, Hagi si ai lui i-au distrus pe Valderama si compania in chiar primul meci.

Pele i-a urat success lui Maradona, dar il avertizeaza: ai grija, marii jucatori nu ajung mari antrenori! Sa fie de rau sau de bine pentru Argentina?

Pana acum, lucrurile ii dau dreptate lui Pele: Maradona a antrenat in doua randuri, fara prea mare success.

"Imi doresc sa-l vad pe Maradona ca reuseste pe banca tehnica a Argentinei, mai ales dupa toate lucrurile care i s-au intamplat in viata, sper ca-i va putea sa-i coordoneze cum trebuie pe jucatorii argentinieni”

"Maradona are in preajma lui tehnicieni experimentati care cunosc foarte bine fotbalul. Daca Maradona va asculta sfaturile lui Bilardo, atunci ar putea ajunge departe in aceasta meserie. Totusi, in foarte multe cazuri un mare jucator nu devine si un antrenor foarte buni. Asa cum fotbalisti mai putin extraordinari, spre exemplu Vanderlei Luxemburgo (n.r. - fost tehnician al nationalei Brazilie si al formatiei Real Madrid), devin tehnicieni foarte buni", a declarat Pele dupa instalarea lui Maradona ca antrenor al lui Messi si compania.

"Trebuie ca Diego sa inceapa treaba cat mai repede, iar el doreste sa mearga in Scotia cu echipa nationala", a explicat Bilardo, care va lucra alaturi de Maradona.
Federatia argentiniana hotarase initial sa-l trimita la meciul din Scotia, ca antrenor principal, pe tehnicianul selectionatei de tineret, Sergio Batista, insarcinat cu postul de selectioner interimar dupa plecarea lui Alfio Basile.

Maradona (48 de ani), ales cel mai bun jucator din lume in anul 1986, are ca obiectiv principal calificarea la CM 2010 din Africa de Sud.

Crezi ca Maradona va avea soarta lui "Maradona din Carpati" Hagi? (1649 voturi)
 
Nu, va ajunge antrenor valoros!
35.48%
585 voturi
 
Hagi este deja antrenor, Maradona nu va fi niciodata
19.53%
322 voturi
 
Nu pot fi comparati nici ca jucatori, nici ca antrenori!
45.00%
742 voturi
Iohannis: ”Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia”
BRAT
Modifică setările cookies