APEL dramatic in Premier League: "Avem nevoie de ajutor, altfel se va ajunge la sinucideri!" Dezvaluiri incredibile despre Sir Alex Ferguson

Autor: Sport.ro
Luni 16 Septembrie 2013, 12:53

	APEL dramatic in Premier League: "Avem nevoie de ajutor, altfel se va ajunge la sinucideri!" Dezvaluiri incredibile despre Sir Alex Ferguson

► Steaua, Dinamo, Rapid, U Craiova, Ripensia si Poli: BINE V-AM REGASIT! Tragerea la sorti 16-imi Cupa Romaniei, AZI 16:00, IN DIRECT Sport.ro

Un fost arbitru din Premier League, Mark Halsey a generat un scandal de proportii odata cu retragerea sa din activitate in urma cu trei luni. Motivul principal a fost acela ca Asociatia arbitrilor englezi i-a interzis sa isi publice autobiografia deoarece acesta descria in cartea sa discutii purtate intre arbitrii si manageri ai cluburilor, mai exact intre el si Sir Alex Ferguson, fostul manager al lui Manchester United.

In cartea sa "Added Time", Halsey a declarat: "Am luat problema in propriile maini si l-am sunat pe Sir Alex sa vorbeasca intr-o conferinta de presa despre integritatea arbitrilor. A fost de acord iar vorbele sale au insemnat enorm pentru noi. A fost nevoie de timp pentru a castiga respectul lui Sir Alex Ferguson, insa in cele din urma am avut o relatie foarte buna. In ceea ce priveste relatia mea cu fostul manager, intr-adevar am vorbit de foarte multe ori insa niciodata nu am depasit acea limita si nici nu s-a facut vreun favor."

Fanii au fost uimiti de acest lucru si se tem ca relatiile prea apropiate dintre arbitrii si manager au afectat considerabil rezultatele. In ultimele 23 de meciuri jucate, cu Halsey arbitru, United nu a pierdut niciun meci. De asemenea, fostul arbitru englez a produs mari cotroverse anul trecut cand in derby-ul dintre Liverpool si Manchester United l-a eliminat pe Jongo Shelvey, provocand totodata furia suporterilor gazda.

Totodata Halsey a dezvaluit faptul ca se pune foarte multa presiune pe arbitrii iar daca se va mai continua asa nu e exclus sa vedem si o sinucidere. Fostul arbitru a dat chiar si un exemplu: anul trecut in octombrie, in timpul unui meci, mijlocasul celor de la Chelsea Obi Mikel a urlat la arbitrul Mark Clattenburg ca ii rupe picioarele.
"Pe teren un arbitru trebuie sa fie foarte dur din punct de vedere mental. Avand in vedere unele episoade din sezoanele trecute, nu e exclus ca arbitrii sa aiba caderi nervoase. Cred ca daca nu vom face ceva sa ii ajutam pe cei cu probleme de sanatate si de stres mintal am putea vedea in mod sigur o sinucidere." a spus Halsey.

Noile reguli de funcționare a teraselor. Ce trebuie să știe personalul și clienții
BRAT