Campionate externe

"S-ar ajunge la un razboi intre cluburi si UEFA!" Un candidat la presedintia forului continental spune ce ar insemna inventarea Super Ligii

Negocierile dintre cluburi si UEFA dureaza de cateva luni.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 August 2016, 18:19
Data actualizarii: Miercuri 24 August 2016, 18:20

Alexander Ceferin, presedintele Federatiei de Fotbal din Slovenia, spune ca are peste 20 de sustinatori pentru o candidatura la presedintia UEFA si considera ca inventarea Super Ligii, o competitie la care sa participe doar cluburile bogate din Europa, iese din discutie.

Negocierile dintre cluburi si UEFA despre Super Liga si despre schimbari ale formatului Champions League au loc de cateva luni iar BBC scrie ca o decizie poate fi anuntata chiar vineri.

O astfel de reforma ar opri amenintarile cluburilor de elita de a forma Super Liga pana in 2021. Noua afacere pentru drepturile TV din Premier League in valoare de 9 miliarde de dolari este principalul motiv pentru care cluburile de top doresc o schimbare. De exemplu, Real Madrid a castigat sezonul trecut 81 de milioane de lire dupa ce a castigat Champions League sezonul trecut. Echipa care va termina in acest sezonul pe ultimul loc in Premier League are garantata o suma de 97 de milioane de lire!

Cu o asemenea discrepanta pe continent, UEFA se afla sub presiune sa creasca substantial veniturile din Champions League atunci cand vor incepe negocierile la sfarsitul acestui an.

"Una dintre principalele probleme care il asteapta pe urmatorul presedinte UEFA este relatia cu cluburile de top. Opinia mea este ca o Super Liga cu acces inchis cu doar cateva cluburi fara existenta posibilitatii includerii altor cluburi este exclusa. Ar duce la un razboi intre UEFA si cluburi. Daca vor venituri mai mari trebuie sa lucram la asta. Este posibil. Dar Champions League este cel mai bun produs sportiv din lume. Nu genereaza insa cel mai multi bani. Asa ca ar trebui sa includem mai mult cluburile" spune Ceferin.

Alexander Ceferin este unul dintre cei trei candidati la presedintia UEFA - Michel Platini a fost fortat sa se dea la o parte dupa ce a fost suspendat de comitetul de etica de la FIFA. Michael van Praag din Olanda si Angel Maria Villar din Spania sunt ceilalti candidati care spera la sefia UEFA la evenimentul ce va avea loc pe 14 septembrie la Atena.

CITESTE SI

Modifică setările cookies