piturca cristi chivu Victor Piturca Campionate externe

Pițurcă a pariat corect! "După fiecare meci îl felicit" 

Victor Pițurcă (66 de ani) a avut mereu ochi la jucătorii tineri, pe care i-a promovat la prima reprezentativă și au excelat, dar are fler și la antrenorii din noul val. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 10:13
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 10:44

Inter U19, formația antrenată de Cristi Chivu, a câștigat ieri campionatul Primavera, după ce a învins în finală AS Roma, scor 2-1, după prelungiri, iar performanța încununează munca fostului căpitan al naționalei României. 

Pe mulți i-a surprins decizia lui Chivu de a rămâne în Italia, însă decizia fostului jucător de la Ajax, Roma sau Inter s-a dovedit a fi de nota 10.

Chivu a ales să înceapă meseria de tehnician în fotbal de la baza piramidei, s-a stabilit în Milano și mai vine în România de la rar spre foarte rar. Mulți specialiști din fotbalul românesc îl percepeau drept un conducător cu ștaif, însă Chivu nu s-a abătut de la visul său. Iar unul dintre cei care a mizat pe reșițean e Pițurcă, nume important în "familia" antrenorilor tricolori.

Pițurcă a relaționat perfect la națională cu Cristi Chivu, căpitanul tricolorilor la Euro 2008, turneu la care prima reprezentativă a fost calificată și condusă de antrenorul în vârstă de 66 de ani. 

Interesant este că fostul vârf al Stelei a anticipat corect traiectoria lui Cristi Chivu, despre care spunea că e preferatul său. 

Cristi Chivu, pariul lui Pițurcă

Pițurcă e fan Inter Milano și vorbea în urmă cu două luni la superlativ despre reșițeanul în vârstă de 41 de ani. "După fiecare rezultat bun îl felicit. Cred că Cristi Chivu va ajunge un mare antrenor. Eu i-am și zis că am visat să joc și să antrenez Interul. Dacă eu nu am reușit asta, măcar tu să o faci.

Este serios, a luat-o de jos. Când la Inter ajungi la Primavera cei de la Inter nu te pun acolo pentru că ești tu Chivu și ai câștigat Liga Campionilor, te pun pentru că ești valoros", a declarat Victor Pițurcă, în februarie, la televiziunea Digi Sport.

Cristi Chivu, 75 de selecții

Fostul căpitan al României a trecut prin toate în viață, de la trofee câștigate la accidentări care ar fi putut să-l coste viața. Pentru prima reprezentativă a jucat 75 de partide și a participat la EURO 2000 și EURO 2008. 

În străinătate, Cristi Chivu a evoluat la Ajax, AS Roma și Inter Milano, reușind să câștige titlul și cupa în Olanda, dar și în Italia, de trei ori. Reușita majoră o reprezintă trofeul Ligii Campionilor, cucerit alături de Inter Milano în 2010. 

În urmă cu trei ani, românul a debutat ca antrenor la Inter Milano U14, iar de atunci a avansat la echipele U17, U18 ale clubului. În prezent, antrenează Inter Milano Primavera, formația de tineret, cu care evoluează în Liga Campionilor. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!