Gareth Southgate Anglia Sarina Weigman Campionate externe

Mutare surpriză! Gareth Southgate ar putea fi înlocuit de o femeie pe banca naționalei Angliei! Rezultatele sale sunt impresionante

Gareth Southgate (52 ani) este selecționerul naționalei Angliei de fotbal din septembrie 2016. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 17 August 2023, 17:06
Data actualizarii: Joi 17 August 2023, 17:08

Anglia a ajuns în finala EURO 2020 sub comanda lui Gareth Southgate, însă s-a văzut învinsă de naționala Italiei, iar la Campionatul Mondial din Qatar a fost eliminată de Franța în sferturile de finală, scor 1-2. Contractul tehnicianului expiră în decembrie 2024, iar înlocuitorul său ar putea reprezenta o adevărată surpriză. 

Mark Bullingham, directorul executiv al Federației Engleze de Fotbal a vorbit despre posibilitatea ca Sarina Weigman să îl înlocuiască pe Gareth Southgate pe banca naționalei Angliei. 

Sarina Weigman, văzută drept o înlocuitoare potrivită pentru Gareth Southgate

Sarina Weigman (53 ani) este în prezent selecționer al naționalei engleze de fotbal feminin, alături de care a cucerit EURO 2022. Acum, Anglia este calificată în premieră și în finala Campionatului Mondial de fotbal feminin, luptându-se cu Spania pentru un nou trofeu. Antrenoarea olandeză a mai câștigat Campionatul European de fotbal feminin și alături de naționala Olandei și este singura care a reușit să câștige trofeul cu două naționale diferite. 

Mark Bullingham a vorbit despre șansele ca Weigman să îl înlocuiască pe Southgate, arătându-se extrem de mulțumit de munca pe care aceasta a făcut-o. Reprezentantul Federației o vede pe antrenoare capabilă să preia naționala masculină de fotbal. 

„Sarina se ocupă de 'Leoaice'. Face o treabă incredibilă. Nu îmi place exprimarea: 'ar trebui numit cel mai bun antrenor pentru fruncție'. Cred că e cea mai bună persoană pentru acest job. Am senzația că fotbalul este în urma altor sporturi în ceea ce privește lipsa femeilor antrenor la nivel de top? Cred asta. 

Cred că trebuie să se schimbe asta și cred că Sarina ar putea face orice job în fotbal? Cred și asta. Sunt foarte mulțumit cu treaba pe care o face și sper să rămână să facă asta pentru mult timp. Dacă la un moment dat, în viitor, ea decide să treacă la fotbalul masculin, ar fi o discuție extrem de interesantă. Însă ține de ea, nu?

(n.r. suporterii și jucătorii ar fi pregătiți pentru o femeie antrenor?) E cea mai bună persoană pentru post. Dacă acea persoană e femeie, de ce nu? Analizezi situația în acelmoment. Cred că există o piscină puternică și diversă atât pentru femei și bărbați pentru un post mare la nivel național? Nu, cred că piscina e cumva mică pentru ambele părți, de fapt. Însă nu îmi place ideea că trebuie să fie un bărbat”, a spus Weigman conform Mirror.  

Citește aici: Povestea senzațională a naționalei feminine a Angliei și drumul spre Euro 2022 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!