Campionate externe

Muller a trecut la 'amenințări' după ce Lewandowski a ieșit pe locul 2 la Balonul de Aur: „Le vom arăta tuturor ce putem, chiar în meciul cu Barcelona!”

Robert Lewandowski (33 ani) nu a reușit să câșige Balonul de Aur, deși era văzut drept principal favorit. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 20:24
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 20:25

Atacantul polonez a ieșit pe poziția a doua în clasamentul celui mai râvnit trofeu individual, la 33 de puncte în spatele lui Lionel Messi. Decizia a stârnit numeroase controverse, multe voci din lumea fotbalului spunând că argentinianul nu ar fi trebuit să câștige. 

În apărarea lui Lewandowski au sărit și coechipierii săi, iar una dintre cele mai vehemente voci a fost cea a lui Thomas Muller. Jucătorul lui Bayern Munchen a vorbit despre trofeul pe care consideră că ar fi trebuit să îl câștige coechipierul său, arătând un spirit 'răzbunător'. 

Thomas Muller: „Vom face asta chiar în meciul cu Barcelona!” 

Muller a dezvăluit că faptul că Lewandowski nu a câștigat reprezintă o motivație în plus ca Bayern să demonstreze din nou că este o forță și a avertizat că momentul în care se va întâmpla va fi chiar la meciul din Champions League cu Barcelona, fosta echipă a lui Lionel Messi. 

„Dintr-un punct de vedere bavarez, polonez, dar și dintr-un punct de vedere german, deznodământul de la Balonul de Aur a fost o reală dezamăgire. Pentru unii, chiar puțin mai mult. Deși sunt în industrie de ceva timp, astfel că nu m-a surprins mult rezultatul, a fost similar cu situația lui Franck Ribery în 2013. 

Toată această treabă mi-a întărit gândirea: avem jucători mari în Bundesliga și nu trebuie să ne ascundem. Cu toate astea, pentru recunoașterea mondială, avem nevoie de mai mult succes la nivel internațional. 

Pentru mine, asta este o motivație în plus pentru a pune totul în balanță cu obiectivul de a aduce din nou Champions League la Munchen, pentru a demonstra lumii fotbalului ce se întâmplă. Și, mai presus de orice, ce fotbalul german poate oferi. Avem următoarea șansă în care putem face asta, miercurea viitoare în meciul din Champions League împotriva Barcelonei”, a declarat Muller, citat de Mundo Deportivo

Muller l-a felicitat pe Messi pentru trofeul de câștigat, însă a criticat alegerea: „Messie cel mai bun jucător la nivel individual. Cred că Robert Lewandowski ar fi meritat trofeul de data aceasta, ce pot să zic”. 

Modifică setările cookies