Mircea Lucescu poate da Gheata de Aur, dar si cel mai bun pasator al Europei. Brazilianul descoperit de el se bate cu Ozil si Gaitan. Cum arata topul

Mircea Lucescu poate da Gheata de Aur, dar si cel mai bun pasator al Europei. Brazilianul descoperit de el se bate cu Ozil si Gaitan. Cum arata topul

Cel mai bun pasator al Europei in perioada in care juca la Real Madrid, Mesut Ozil a revenit in fruntea topului. Acesta e urmat de "perla" descoperita de Mircea Lucescu la Sahtior - Douglas Costa.

In timp ce Lewandowski se bate cu un brazilian descoperit si crescut de Mircea Lucescu la Sahtior pentru Gheata de Aur, Alex Teixeira, campionul mondial Ozil are drept concurent tot un fotbalist adus de antrenorul roman in fotbalul european.

Clasamentul celor mai buni marcatori este condus acum de Alex Teixeira (19 goluri si 28.5 puncte) si Robert Lewandowski (14 goluri si 28 puncte).

Tot un fotbalist decoperit de Lucescu se bate si pentru titlul de cel mai bun pasator decisiv. Douglas Costa, brazilianul cumparat de Bayern cu o suma imensa de la Sahtior, il urmeaza indeaproape pe Mesut Ozil.

Englezii de la Goal.com au intocmit un top al celor mai buni pasatori decisivi, acesta aducandu-i in prim plan si pe Nico Gaitan (Benfica) ori Mkhitaryan (Dortmund), si el, la randul sau, trecut pe la Sahtior.

Absenti din topul celor mai buni marcatori, Ronaldo si Messi nu au performat nici la capitolul pase decisive in acest sezon.

Topul celor mai buni pasatori decisivi

1. Mesut Ozil (Arsenal) - 10 assisturi
2. Douglas Costa (Bayern Munchen) - 9
3. Nico Gaitan (Benfica) - 8
4. Henrik Mkhitaryan (Dortmund) - 7
5. Arkadiusz Milik (Ajax) - 7
6. Raffael (Monchengladbach) - 7
7. Miralem Pjanic (AS Roma) - 6
8. Thiago Alcantara (Bayern) - 6
9. David Silva (Manchester City) - 6
10. Edouard Duplan (Utrecht) - 6
11. Shinji Kagawa (Dortmund) - 6
12. Wes Hoolahan (Norwich) - 5
13. Gerard Deulofeu (Everton) - 5
14. Riyad Mahrez (Leicester) - 5
15. Wahbi Khazri (Bordeaux) - 5

VIDEO PROTVPLUS.RO

România a trecut pragul de 60.000 de infectări. 448 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă
BRAT