Campionate externe

Mafia pariurilor loveste in inima fotbalului civilizat: Ajax si Feyenoord, implicate in ancheta! Ce meciuri sunt suspectate:

Federatia olandeza de fotbal (KNVB) va deschide o ancheta dupa ce cotidianul De Volkskrant a scos la iveala mai multe meciuri suspecte din campionatul intern.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 17 Ianuarie 2015, 18:18
Data actualizarii: Sambata 17 Ianuarie 2015, 18:24

KNVB va deschide o ancheta si va depune plangere dupa ce cotidianul De Volkskrant a scris ca meciuri ale echipei Willem II au fost trucate in sezonul 2009-2010, intre partidele respective numarand-se si o confruntare cu Ajax, scrie Mediafax.

"Avand in vedere gravitatea faptelor deschise, vom depune plangere la Parchet pentru a se deschide o ancheta cu privire la acest caz", se arata intr-un comunicat al federatiei (KNVB).

KNVB va deschide de asemenea o ancheta, jucatori, antrenori, responsanili ai cluburilor si arbitri urmand sa fe audiati. In plus, forul va analiza imaginile televizate de la meciurile in cauza si rapoartele delegatilor.

Conform unei anchete realizate de De Volkskrant, doua meciuri ale primei echipe a clubului Willem II Tilburg au fost trucate in sezonul 2009-2010 de jucatori platiti de pariori din Singapore.

Partidele respective sunt Ajax-Willem II (17 octombrie 2009, scor 4-0) si Feyenoord-Willem II (1-0).

Jurnalul mentioneaza ca mijlocasul Ibrahim Kargbo a fost cel care i-a coordonat pe jucatorii implicati in trucarea meciurilor. Kargbo, care in prezent joaca in liga a doua portugheza, ar fi atras alti jucatori de la Willem si pentru fiecare meci trucat fotbalistii primeau in total 100.000 de euro.

Ibrahim Kargbo a negat acuzatiile la adresa sa: "Nu am primit niciodata bani de la nimeni".

Conducerea clubului Willem s-a declarat socata de acuzatiile din De Volkskrant. "Evident, vom coopera in cazul unei anchete pentru ca adevarul sa iasa la iveala", se arata intr-un comunicat.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies