Campionate externe

Lovitura pentru Platini: Comitetul Executiv al UEFA l-a salvat, dar federatiile incep sa isi retraga sprijinul. Cine l-a "tradat"

Platini a fost salvat de CEx al UEFA, dar primeste o lovitura la mai putin de 24 de ore de la intalnirea de la Nyon.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 16:17
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 16:28

Federatia engleza de fotbal (FA) a anuntat ca renunta la sustinerea candidaturii francezului Michel Platini la presedintia FIFA, dupa ce a aflat mai multe informatii de la avocatii presedintelui UEFA in cazul platii de 1,8 milioane euro din partea lui Sepp Blatter, relateaza Reuters. 

Intr-un comunicat al FA se precizeaza ca dupa aflarea noilor informatii, Comitetul Director a decis vineri dimineata sa suspende sustinerea lui Platini la presedinţia FIFA, pana cand procedurile legale se vor incheia si situatia lui va deveni clara. 

Presedintele UEFA a fost suspendat timp de 90 de zile de catre Comisia de Etica a FIFA, pentru ca in 2011 a primit suma de 1,8 milioane euro pentru servicii de consultanta acordate lui Joseph Blatter presedinte FIFA, in perioada 1999-2002. Atat Platini, cat si Blatter, suspendat de asemenea pentru 90 de zile, isi sustin nevinovatia. Francezul a facut recurs la TAS impotriva suspendarii. 


Vitali Mutko, ministrul rus al Sporturilor si presedintele Federatiei ruse de fotbal, a anuntat, ieri, intr-un comunicat de presa ca intregul Comitet Executiv i-a adus "sustinerea sa totala" lui Michel Platini, cu ocazia reuniunii de criza care s-a tinut la sediul UEFA. 

Presedintele Federatiei austriece, Leon Windtner, a confirmat informatia, in timp ce Noel Le Graet, presedintele Federatiei franceze, si Greg Dykes, presedintele Federatiei engleze, au parasit reuniunea fara sa spuna un cuvant. 

"Noi dorim ca dreptul lui Michel Platini de a se apara si a-si reface reputatia trebuie respectat si ca FIFA sa rezolve rapid aceasta afacere dupa un proces echitabil", se poate citi in comunicatul celor 54 de federatii ale UEFA. 

Agerpres

Modifică setările cookies