Lewandowski dă cărțile pe față într-un interviu pentru Bild: de ce a plecat de la Bayern și cine l-a convins să semneze cu Barcelona

Robert Lewandowski Barcelona bayern la liga xavi Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Iulie 2022, 20:39
Data actualizarii: Duminica 17 Iulie 2022, 20:39

Robert Lewandowski (33 de ani) și-a îndeplinit dorința exprimată des în ultimele săptămâni și s-a transferat la FC Barcelona.

Starul polonez a primit în cele din urmă acceptul lui Bayern de a se transfera la Barcelona, după ce catalanii le-au oferit bavarezilor suma fixă de 45 de milioane de euro, la care se pot adăug alte cinci din bonusuri.

Lewandowski dezvăluie de ce a plecat de la Bayern

Acordul a venit după multe săptămâni în care conducătorii lui Bayern au transmis ferm că Lewandowski nu va pleca până la finalul contractului, iar fotbalistul declara public că nu se mai vede jucând în tricoul bavarezilor.

Într-un interviu pentru publicația germană Bild, citat de Sport, Lewandowski a explicat de ce și-a dorit atât de tare să plece de la Bayern după 8 ani în Bundesliga și a vorbit despre despărțirea de colegi.

"Am vrut să joc într-un alt campionat decât Bundesliga, dar adevărul e că a fost cea mai dificilă decizie din viața mea. Mi-am dorit să trăiesc într-un alt loc, să descoper ceva nou alături de familia mea. Fiica mea, Klara, va începe școala și trebuia să luăm o decizie. Iar decizia a fost că trebuie să fie ceva nou. Dacă nu se putea acum, probabil nu s-ar mai fi putut la un alt moment. A fost o oportunitate unică. 

La Bayern au fost opt ani minunați, deci sper să uităm ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, atât clubul, cât și eu. Cel mai important este ceea ce am realizat împreună. În ceea ce privește transferul, ambele părți, eu și Bayern, am făcut lucruri care nu erau necesare. Dar poate că trebuia să fie așa pentru ca transferul să se facă. Cred că ambele părți sunt acum mulțumite. Bayern primește mulți bani, iar eu pot pleca la Barcelona. A fost un drum lung și greu, dar, în final, ne putem privi în ochi reciproc.

Nu a fost timp pentru a-mi lua rămas bun. Totul s-a întâmplt foarte rapid, spontan. Le-am spus celor din echipă: 'Băieți, vă mulțumesc foarte mult pentru tot, am făcut istorie împreună și nu voi uita niciodată'. S-au întâmplat foarte multe lucruri în mintea mea în ultimele săptămâni, dar am încercat să rămân relaxat și să mă bucur de vacanță cu familia. Anii mei și experiența m-au ajutat, fără îndoială", a spus Lewandowski.

Lewandowski: "Xavi mi-a spus că mă așteaptă"

În ceea ce privește transferul la Barcelona, Lewandowski spune că antrenorul Xavi Hernandez a jucat un rol crucial în decizia sa.

"Xavi are un plan pentru a o readuce pe Barcelona în top. L-am întâlnit din întâmplare în Ibiza și ne-am înțeles bine imediat. Mi-a spus: 'Te voi aștepta, vom lucra bine și vei putea să câștigi multe trofee'.

E adevărat, Barcelona a avut probleme în sezonul trecut, dar acum are un potențial incredibil. Acum s-au făcut transferuri excelente, iar clubul e pe drumul cel bun pentru a reveni în top. Obiectivul meu e clar, vreau să ajut la reconstruirea echipei și la câștigarea trofeelor.

Eu mă simt foarte puternic din punct de vedere mental și fizic. Barcelona mă vede la fel. Nu știu ce se va întâmpla, dar nu cred că îmi voi încheia cariera nici în 2026. Vreau să joc la cel mai înalt nivel pentru mulți ani", a mai spus polonezul.

  • 45 de milioane de euro este cota atacantului conform Transfermarkt. 
  • 50 de goluri a marcat în 46 de meciuri fotbalistul polonez în sezonul precedent.

În cele opt sezoane petrecute la Bayern Munchen, Lewandowski are cifre impresionante. A fost de șase ori golgheter în Bundesliga (la care se mai adaugă încă un titlu din perioada petrecută la Dortmund) și a marcat de 344 de ori în 375 de partide pentru clubul bavarez.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!