Legendarul Collina si Lupescu vor sa schimbe fotbalul. Ce se intampla cu trei dintre cele mai importante reguli de pe teren

Legendarul Collina si Lupescu vor sa schimbe fotbalul. Ce se intampla cu trei dintre cele mai importante reguli de pe teren

Pierluigi Collina a implinit astazi 55 de ani si vorbeste in Gazzetta dello Sport despre schimbarile pe care vrea sa le faca in arbitraj.

Collina si Lupescu au condus recent un seminar UEFA pentru arbitri in Grecia, unde au vorbit despre viitorul arbitrajului, noile reguli care ar putea fi implementate si directia pe care arbitrajul o va lua in urmatorii ani.

Collina are planuri mari, scrie Gazzetta dello Sport. Acesta are de gand sa propuna o noua regula a offside-ului, sa rescrie regula hentului si sa aduca mai mult in discutie posibilitatea unei noi forme de sanctiune pe teren, in afara celor doua cartonase galbene.

"Vrem sa schimbam regula offsideului, dar nu ne oprim aici. Hentul si a treia sanctiune pe teren sunt si ele pe hartie", a declarat Collina pentru Gazzetta dello Sport.

Pe masa UEFA a aparut recent introducerea cartonasului alb. Aflat in Dubai la finalul anului trecut, pentru Globe Soccer Awards, Michel Platini a insistat ca fotbalul are nevoie de schimbari. Platini vrea ca in viitor fotbalul sa aiba si cartonasul alb, pe langa cel rosu si cel galben, scrie astaz As din Spania.

"Cartonasul alb va pedepsi comportamentul nesportiv, lipsa de fairplay, precum protestele la adresa arbitrilor, criticile pe teren, simularile sau gesturile ironice", a declarat presedintele UEFA.

Conform lui Michel Platini, "cartonasul alb va pedepsi jucatorul prin eliminarea sa pentru 5 sau 10 minute". Platini a mai insistat ca "fotbalul trebuie sa invete si din alte sporturi, precum rugby-ul"

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri
BRAT
Modifică setările cookies