Le-au copiat stilul, dar tot au fost pulverizati in Liga! PSG a egalat Barcelona la un capitol surprinzator: sunt echipele cu cele mai precise pase

Le-au copiat stilul, dar tot au fost pulverizati in Liga! PSG a egalat Barcelona la un capitol surprinzator: sunt echipele cu cele mai precise pase

Toate echipele vor sa joace Tiki Taka. Stilul popularizat de Barcelona, care a revolutionat fotbalul cu fotbalul sau ofensiv, cu golurile spectaculoase si cu trofeele castigate pe banda rulanta, reprezinta un nou obiect de studiu pentru antrenorii lumii.

Foarte multi incearca sa il copieze, insa foarte putini reusesc. Printre cei care au reusit se afla, insa, si Laurent Blanc. Cel putin asta poate fi una dintre concluziile trase in urma statisticilor lui PSG.

Publicatia britanica Goal.com a publicat astazi un top interesant. Nu al golurilor marcate sau al ocaziilor, ci al paselor reusite. Englezii evidentiaza faptul ca PSG, echipa aflata in lupta pentru un nou titlu in Ligue 1, a ajuns sa ocupe un loc fruntas in clasamentul celor mai bune pasatoare din marile campionate.

PSG are un procentaj al paselor reusite de 87.78%, jucatorii lui Laurent Blanc reusit sa lege 20,523 de pase in 33 de partide disputate. Francezii sunt la doar cateva zecimi de Barcelona, care are un procentaj de 87.93% si o medie de peste 670 de pase pe meci.

Locul 3 al clasamentului ii revine lui Bayern, proaspat incoronata campioana a Germaniei. Echipa "inventatorului Pep" are un procentaj de 87.49% din 22,301 pase incercate.

Real Madrid ocupa doar locul patru. Cristiano, Bale, James Rodriguez si Isco au o acuratete de 86.46%, fiind urmati de AS Roma (85.49%).

Topul este completat de Manchester United (85.21%), Manchester City (84.94%(, Juventus (84.78%), Inter (84.24%) si Fiorentina (84.01%).

La polul opus se afla Eibar, echipa cu cei mai slabi pasatori din marile campionate. Doar 67.47% din pasele incercate de jucatorii lui Eibar au ajuns la destinatie. In apropierea lui Eibar se afla si Werder Bremen (67.65%), Metz (68.46%), Crystal Palace (69.17%) si Chievo (71.59%).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă
BRAT
Modifică setările cookies