Campionate externe

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool la finalul contractului! Bild îi anunță următoarea destinație

Jurgen Klopp, antrenorul care a readus Liverpool la cel mai înalt nivel, va pleca de la formația de pe Anfield Road în 2024, la finalul contractului.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:48
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:48

Anunțul este făcut de germanii de la Bild, care se bazează și pe o declarație făcută recent de Klopp: "Planul meu este să rămân până în 2024, iar apoi să spun: 'Vă mulțumesc foarte mult!'", declara germanul.

Klopp pleacă de la Liverpool în 2024! Naționala Angliei, cea mai probabilă destinație

Sursa citată scrie că, după plecarea de la Liverpool, în 2024, Klopp va lua o pauză destul de lungă pentru a sta alături de familie, așa cum i-ar fi promis soției sale, Ulla, iar ulterior ar putea deveni noul selecționer al Angliei.

"E mai probabil ca Jurgen Klopp să devină selecționerul Angliei decât cel al Germaniei. Este foarte popular în Marea Britanie și iubește fotbalul englez. Iar dacă privim spre perspective, Anglia pare cea mai atractivă echipă pe care să o antrenezi, având o mulțime de jucători foarte talentați, astfel că trofeele îi pot fi la îndemână", a mai scris Bild.

Actualul selecționer al Angliei este Gareth Southgate, care a fost instalat în noiembrie 2016 și își încheie contractul în decembrie 2024.

Jurgen Klopp antrenează la Liverpool din octombrie 2015, iar până în prezent a câștigat cinci trofee: titlul în Premier League, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Cupa Mondială a Cluburilor și Cupa Ligii Angliei.

Pentru Klopp ar fi o premieră să antreneze la nivelul unei echipei naționale. Până acum, germanul le-a mai pregătit doar pe Mainz (2001-2008), Borussia Dortmund (2008-2015) și Liverpool (2015 - prezent).

  • 2,07 este media punctelor/meci a lui Klopp la Liverpool
Modifică setările cookies