Anglia

Jurgen Klopp, încântat de transferul făcut în iarnă: ”Am știut că se va potrivi imediat”

Liverpool se află în cursă pentru titlul din Premier League.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 21:20
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 21:16

Fosta campioană a Europei părea ieșită din cursa pentru titlu, însă ”cormoranii” au un 2022 de vis și speră la al doilea trofeu intern din ultimele trei sezoane. Una dintre mișcările câștigătoare făcute de Liverpool în iarnă a fost transferul lui Luis Dias.

Columbianul de 25 de ani a fost transferat de la Porto în schimbul a 45 de milioane de euro și s-a dovedit a fi o achiziție inspirată. Extrema a marcat de două ori în cele 12 meciuri jucate pentru Liverpool, fiind un om de bază în echipa lui Klopp.

Antrenorul german a explicat că, deși este ușor peste mână să faci transferuri în pauza de iarnă, se felicită pentru decizia de a-l aduce pe Luis Dias la echipă, deoarece a reușit să se adapteze repede la cerințele vestiarului.

"Nu vă așteptați la miracole imediat de la astfel de jucători. Dar el nu este departe de a face exact asta. Toți antrenorii ar spune același lucru despre o achiziție în ianuarie. Faci transferul atunci, dar dacă ai putea, l-ai perfecta mai degrabă vara.

Există un motiv pentru care semnezi un jucător atunci. Motivul este calitatea pe care o are. Motivul este modul în care joacă fotbal. Ce a fost special în acest caz, atunci când l-am văzut pe Luis, am știut că se va potrivi imediat. A fost într-un moment foarte bun cu Porto, a evoluat bine și pentru Columbia, așa că a venit aici plin de încredere.

El învață, dar mai trebuie să așteptăm până când engleza lui se îmbunătățește. Până atunci, avem o mulțime de oameni aici care stau în discuții constante cu el. Va dura un timp. El este la un club nou și se gândește la ceea ce se așteaptă oamenii. Dar, evident, el se comportă destul de natural aici. De aceea el joacă așa cum joacă.

Da, începutul a fost foarte bun. Dar el este un proiect pe termen lung pentru noi și noi suntem un proiect pe termen lung pentru el", a susținut managerul german.

Modifică setările cookies