IMAGINI SOCANTE! O nationala batuta cu pietre! Trei jucatori lasati in sange de suporterii furiosi!

Fotbalul ofera din nou imagini socante! Suporterii violenti au terorizat o echipa nationala.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Noiembrie 2009, 10:47
Data actualizarii: Vineri 13 Noiembrie 2009, 17:03

Totul se intampla in Cairo, Egipt, unde nationala Algeriei a facut deplasarea pentru meciul direct.

Suporterii egipteni au atacat cu pietre uriase autocarul nationalei Algeriei, terorizandu-i pe jucatori pe drumul dinspre aeroport spre hotelul unde aveau rezervari facute.

Imaginile socante au fost surprinse cu o camera de telefon de un jucator algerian. Geamuri sparte, jucatori ghemuiti intre scaune, spaima totala si minute in care nimeni nu credea ca va scapa intreg de acolo.

Cativa jucatori au fost lasati practic in sange, pietrele uriase lovindu-i direct in cap. Pentru a dovedi tot ce li s-a intamplat, speriati de moarte, ei au continuat sa se filmeze la hotel pentru a oferi probe intr-o viitoare ancheta privind acest caz.

Politia egipteana a sustinut ca nicio persoana nu a fost ranita, dar ministrul algerian de Externe, Mourad Medelci, a anuntat ca mai multi jucatori au fost raniti. Medelci a condamnat atacul, pe care l-a descris drept unul "serios" si a cerut ca omologul sau egiptean, Ahmed Abul Gheit, sa ia toate masurile necesare pentru a garanta securitatea delegatiei algeriene in Egipt.

Ministrul algerian al Tineretului si Sportului, Hachemi Dijar, a declarat ca "regretabilul incident" a fost cauzat de un grup de tineri, care s-a ascuns in spatele tufisurilor de pe marginea soselei, de unde a iesit si a aruncat cu pietre in autocar.

"Ranitii au primit ingrijirile necesare si nu suntem ingrijorati prea tare in privinta starii lor, in ciuda socului. FIFA trebuie sa ia masuri. Ceea ce s-a intamplat este inacceptabil, dar nu trebuie sa afecteze relatiile dintre cele doua tari", a precizat Dijar.

La Alger, ambasadorul Egiptului, Abdelaziz Chouki Sif Nasr, a fost primit de secretarul general al ministerului de Externe, Madjid Bouguerra, care i-a comunicat ca autoritatile algeriene sunt consternate. Bouguerra le-a cerut, de asemenea, autoritatilor egiptene sa asigure securitatea delegatiei algeriene, dar si siguranta suporterilor deplasati la Cairo.

"Denuntam orice tentativa de agresiune la adresa delegatiei algeriene, o echipa sora", a declarat presedintele Consiliului suprem egiptean al sportului si tineretii, Hassan Saqr, pentru agentia Mena.

Tensiunile intre suporterii egipteni si cei algerieni au crescut, in ultimele saptamani, mai ales ca urmare a mesajeor postate de acestia pe internet, ceea ce au determinat autoritatile celor doua tari sa faca numeroase apeluri la calm.
 

Nu este pentru prima data cand fotbalul aduce violenta dusa la extrem in prim plan. Un meci de fotbal a reusit in trecut sa nasca un razboi in adevaratul sens al cuvantului.

"The football war" sau razboiul dintre Honduras si El Salvador din 1969 a inceput in urma unui simplu meci de fotbal dintre cele doua tari. Bilantul de razboi a fost tragic: peste 3000 de morti si zeci de mii de raniti.
TREI JUCATORI AU FOST RANITI
Un reprezentant al FIFA, prezent la Cairo, a confirmat, vineri, pentru AFP, ca "trei jucatori" ai nationalei Algeriei au fost raniti, joi, dupa ce autocarul ce transporta echipa a fost atacat cu pietre de mai multi fani egipteni.
"Am constatat ca trei jucatori au fost raniti: Kaled Lemmouchia la cap, Rafik Halliche deasupra unui ochi, pe arcada, si Rafik Saifi la brat", a precizat Walter Gagg, care a fost insarcinat sa intocmeasca un raport oficial privind incidentul de la Cairo.
Gagg a adaugat ca antrenorul cu portarii a suferit o usoara comotie in urma incidentului, iar autocarul a suferit pagube importante, "avand geamuri sparte, iar pe podea existand cioburi de sticla si urme de sange".
"Nu putem vorbi de rani superficiale. Dupa ce li s-au aplicat puncte de sutura, trebuie sa vedem daca jucatorii respectivi vor putea evolua in meciul de sambata. Medicul echipei nationale a Algeriei nu s-a pronuntat in acest sens", a mai spus reprezentantul FIFA.


 

Vezi imagini cu incidentele ingrozitoare din Cairo!

 

 

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies