Campionate externe

Footbal Leaks | O ancheta gigant aduce dezvaluiri soc: Cristiano Ronaldo ori Jose Mourinho, parte a unui sistem mondial care se ocupa cu evaziunea fiscala

Chiar in ziua marelui meci dintre Real Madrid si Barcelona, publicatia germana Der Spiegel, care a colaborat si cu jurnalisti din alte tari, publica o ancheta soc. Intitulata Football Leaks, ancheta dezvaluie modul in care marile vedete din fotbal se folosesc de un sistem mondial care se ocupa cu evaziunea fiscala.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2016, 08:49
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2016, 08:59

Cristiano Ronaldo si Jose Mourinho se numara printre cei care au beneficiat de pe urma unui sistem de evaziune fiscala, potrivit unor dezvaluiri ce ar putea zgudui lumea fotbalului.

Cotidianul german Der Spiegel noteaza ca Football Leaks a dezvaluit ca cei doi portughezi, dar si Mesut Ozil ori Radamel Falcao se numara printre cei care au sustras de la plata impozitelor sume foarte mari, cu ajutorul unor companii offshore.

Numai starul lui Real Madrid ar fi ascuns peste 180 de milioane de euro in paradisuri fiscale, in ultimii sapte ani, cu ajutorul offshoreurilor si a managementului impresarului sau, Jorge Mendes. Acest lucru i-a permis sa plateasca un impozit minim, de mai putin de 4 la suta, in ce priveste contracte de marketing. 

De asemenea, Mourinho a ascuns, la randul sau, circa 12 milioane de euro.

Der Spiegel a primit circa 18.6 milioane de documente care servesc drept dovezi ale evaziunii in care sunt implicate marile staruri din fotbal.

Jurnalistul Costin Stucan, care a luat parte la ancheta pornita de Der Spiegel, noteaza ca in documente se regasesc si fotbalisti, manageri si impresari din Romania.

Modifică setările cookies