Sheriff Tiraspol Campionate externe

VIDEO Dezvăluiri din interiorul lui Sheriff Tiraspol! Ce bază de pregătire au moldovenii care au bătut-o pe Real Madrid

Campioana Republicii Moldova s-a calificat în premieră în grupele Champions League, după ce le-a eliminat, în preliminarii, pe Steaua Roșie Belgrad sau pe Dinamo Zagreb. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 18:06
Data actualizarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 18:17

Calificarea a surprins pe toată lumea, însă era doar începutul.

În prima etapă, Sheriff a trecut de Șahtior Donețk, iar mai apoi, în etapa a doua, a produs o surpriză de proporții. Moldovenii s-au impus cu 2-1 pe Bernabeu, în fața lui Real Madrid.

Alexandru Boiciuc (24 de ani/U Cluj) cunoaște foarte bine situația de la Tiraspol. El a vorbit pentru ProSport despre situația clubului din Transnistria.

”E una din cele mai bune din estul Europei, aș spune. Recent am văzut că vor să schimbe toate terenurile sintetice în terenuri cu iarbă naturală. Au 10 terenuri de antrenament, o arena acoperită și două arene pentru meciurile de acasă, campionat și Champions League. Există un hotel pentru jucători, bazin olimpic de 50 de metri, sală de forță…. Toate condițiile necesare.

Proprietarul echipei este și deținătorul întregii regiuni Transnistria. Sub numele Sheriff sunt benzinăriile, toate supermarketurile, cam tot ce există acolo. Am auzit și eu că s-a ocupat cu multe lucruri, cu siguranță a avut și dușmani, dar nu știu cine știe cu adevărat cum stau lucrurile.

Dacă a apărut în Forbes înseamnă că așa este. Eu știu că ei întreabă, înainte să publice ceva. Aceste două miliarde ar putea fi doar cifra oficială, nu știu. La străini li se oferă apartamente chiar lângă baza de pregătire, li se oferă mașini de la club. Au toate condițiile acolo.

Părerea mea este că fotbalul de acum este bazat pe forță, viteză, dinamică și tactică. Sunt puțini jucători care să arate o diferență mare de clasă.

Foarte mare rol îl joacă colectivul, cum reușește antrenorul să motiveze jucătorii. O diferență de clasă este și sunt momente în care unii excelează, dar în mare parte ține de unitate și atitudine. Eu cred că antrenorul are un mare merit, schimbându-se atât de des jucătorii”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies