Campionate externe

CINE E AL HILAL? Cea mai titrata echipa din Arabia Saudita, iar vedeta e un brazilian! Toate informatiile despre clubul lui Reghe:

Reghecampf a semnat cu Al Hilal, cea mai buna echipa din Arabia Saudita.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Mai 2014, 15:46
Data actualizarii: Luni 26 Mai 2014, 15:51

Al Hilal este una dintre cele mai bune echipe din zona araba. Clubul este condus de patroni potenti si si-a permis doar in acesta vara sa plateasca 4 mil. de euro pe vedeta echipei - brazilianul Thiago Neves, transferat de la Fluminense.

STEAUA ARABILOR

Clubul din Riad are o vitrina imensa! Are 40 de trofee interne si 13 internationale.

A castigat titlul de 13 ori, ultima data in 2011. Are 6 Cupe ale Regelui, 12 Cupe ale Coroanei Printului, 8 Cupe ale Federatiei si o Cupa a Fondatorilor Arabi.

In plan international, sauditii au castigat 2 Ligi ale Campionilor Asiei, 2 Cupe ale Cupelor Asiei, 2 SuperCupe ale Asiei, 2 Cupe ale Campionilor Golfului, 2 Champions League ale Arabiei, o Cupa a Cupelor Arabiei, o SuperCupa Araba si o SuperCupa Saudito-Egipteana.

In concluzie, Al Hilal este cel mai de succes club din Arabia Saudita si unul dintre cele mai bune din Asia si tarile arabe.

VEDETA

Cel mai bun jucator din echipa este nou-transferatul Thiago Neves. De origine braziliana, el este cotat la 4 mil. de euro si are in CV echipe ca Fluminense, Hamburg sau Flamengo. El a bifat alte 7 prezente pentru nationala Braziliei.

Un alt jucator foarte bun este sauditul Yasser Al-Qahtani, cel mai bun marcator al echipei, all-time. El joaca pentru Al-Hilal inca din 2005, a bifat 210 partide, in care a marcat 108 goluri.

Patronul Abdulrahman bin Musa'ad are 46 de ani si s-a nascut la Paris. El are o avere de cateva miliarde de dolari in conturi.

Al-Hilal a intrat in epoca moderna alaturi de Cosmin Olaroiu. Venit la club in iulie 2007, fostul antrenor al Stelei a condus echipa pana in martie 2009. Olaroiu a castigat acolo un titlu si doua Cupe ale Coroanei Printului. Lotul lui Al-Hilal este evaluat acum la 17,4 mil. de euro.

Echipa joaca pe o arena de 67.000 de locuri, situata la Riad, in Capitala Arabiei Saudite.

Modifică setările cookies