Tottenham Joe Lewis Vlad Chiriches Campionate externe

Chiriches si Tottenham, cumparati de americani? Clubul englez ar putea fi cumparat cu 1 miliard de lire pana in octombrie

Patronul lui Tottenham, echipa la care joaca si romanul Vlad Chiriches, este dispus sa vanda clubul din nordul Londrei, anunta presa din Marea Britanie.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Septembrie 2014, 17:20
Data actualizarii: Vineri 12 Septembrie 2014, 17:59

Joe Lewis, in varsta de 77 ani, doreste sa scape de costurile uriase pe care le presupune intretinerea unui club de Premier League, desi acesta a dat drumul la maximum robinetului cu bani in ultimii ani, cand a reusit transferuri foarte costisitoare.

Chiriches poate fi cumparat de americani. Nu de o echipa americana, ci de un consortiu care se pregateste sa o preia pe Tottenham, una dintre cele mai bogate echipe ale Angliei.

Potrivit presei din Insula, Joe Lewis, patronul lui Tottenham, ar fi de acord sa cedeze clubul de pw White Hart Lane, desi in ultimele sezoane a facut investitii masive si a stabilit deja planul pentru constructia unei noi arene de 55 de mii de locuri, care ar urma sa coste 400 de milioane de lire sterline. Devenit "seful" celor de la Spurs in 2001, cand ENIC International Ltd a preluat pachetul majoritar, Joe Lewis a investit 22 de milioane de lire sterline in primul sezon, pentru ca in anii ce au urmat sa duca clubul la un cu totul alt nivel. In vara lui 2013, acesta a "pus pe masa" 130 de milioane doar pentru achizitii.

Acum, jurnalistii de la The Telegraph au aflat deja ca o companie americana planuieste sa ia clubul. Este vorba despre Cain Hoy, un consortiu care este foarte aproape sa faca o oferta ce se apropie de cererea lui Joe Lewis - 1 miliard de euro. Termenul limita pentru realizarea unei oferte este 10 octombrie, mai scrie sursa citata.

Cain Hoy Enterprises a confirmat printr-un comunicat oficial faptul ca au existat discutii preliminare cu sefii lui Totenham, insa acestea vor continua.

De cealalta parte insa, in mod bizar, Tottenham a negat negocierile, anuntand ca nu exista discutii cu patronii Cain Hoy.

Daca vor reusi sa preia clubul, americanii vor trebui sa investeasca 400 de milioane de lire doar in noua arena, care ar urma sa fie cata abia in 2017.

Modifică setările cookies