Campionate externe

A supravietuit printre MORTI, cutite si sabii pe stadionul groazei din Egipt! Marturie cutremuratoare a unui fan care a crezut ca nu va mai pleca viu de la meci

Zeci de morti, sute de raniti si incidente fara precedent s-au produs in Egipt, la un meci de fotbal transformat intr-o scena sangeroasa de razboi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2012, 11:15
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2012, 11:20

Dupa ce imaginile cu violentele inspaimantatoare au fost prezentate pe toate site-urile din lume, astazi marturii tulburatoare ale supravietuitorilor carnagiului de la Cairo apar de la o ora la alta.

Razboiul politic din Egipt dupa ce Mubarak a fost dat jos continua si se extinde pana si in fotbal.

Practic, violentele de la Cairo au la baza partizanii politici din Egipt, iar Al Ahly si Al Masry au fost prinse la mijloc ca un pretext perfect pentru violente.

Mohamed Hamouda, un fan al lui Al Masry, a povestit in ziarul britanic Guardian clipele de groaza prin care a trecut la meciul cu Al Ahly:

"Un politist s-a apropiat de tribune si le-a spus fanilor sa intre pe teren. Portile spre gazon au fost deschise de catre cineva inca inainte sa inceapa meciul. Cand meciul s-a terminat, fanii au fugit pe teren si atunci luminile s-au stins. Oamenii nu au mai stiut cine e cu cine. Am vazut apoi cum fani de la Al Ahly erau pur si simplu azvarliti in afara stadionului din tribune. Poarta de iesire din stadion a fost inchisa de cineva cu intentie clara. Am vazut oameni cum scoteau cutite si sabii, nu ii stiam pentru ca nu erau din Port Said.", a povestit acesta.

Alti fani ai lui Al Masry au povestit ca "mai multe autobuze au fost aduse cu ultrasi ai lui Al Masry, care imbracau tricourile echipei, insa pe care nimeni nu-i stia. Nu aveau cum sa fie fani ai acestei echipe, nu erau din Port Said si intr-un mod foarte ciudat, in fata stadionului erau foarte putini agenti de paza, cum se intampla de obicei la un meci normal"

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies