FOTO ȘI VIDEO Opriți fotbalul: echipa cu cele mai multe trofee din istorie tocmai a câștigat încă o Ligă a Campionilor!

Al Ahly Esperance Tunis Liga Campionilor Africii Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2024, 22:50
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 14:24

A câștigat finala jucată în două manșe.

Al Ahly, supercampioana din Egipt, a câștigat pentru a 12-a oară Liga Campionilor Africii. În finală, egiptenii au trecut de Espérance Tunis, din Tunisia. Un ultim act care s-a jucat în dublă manșă: 0-0 la Tunis și 1-0 sâmbătă seara, pe Stadionul Internațional din Cairo.

Singurul gol al finalei, jucate pe o arenă plină ochi și într-o atmosferă senzațională, a fost marcat în minutul 4 (VEZI VIDEO MAI JOS). Mijlocașul defensiv Roger Aholou, de la Espérance, și-a trimis mingea în proprie poartă, autogol care s-a dovedit decisiv în economia meciului.

Al Ahly, 152 de trofee în toată istoria!

Al Ahly, club fondat în 1907, la Cairo, a ajuns la 152 de trofee cucerite în toată istoria, record absolut în lume! 30 dintre aceste trofee sunt internaționale. În Egipt, Al Ahly a câștigat 122 de trofee, printre care 43 de titluri și 39 de cupe naționale.

Formația din Cairo este antrenată de elvețianul Marcel Koller, în vârstă de 63 de ani. Fost selecționer al Austriei și tehnician la Basel, Koln sau Bochum, Koller o pregătește pe Al Ahly din septembrie 2022. De atunci, a câștigat deja opt trofee cu echipa, plus un loc trei la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Al Ahly are un lot format în majoritate din jucători egipteni. Totuși, cel mai bine cotat fotbalist este Aliou Dieng, din Mali. Potrivit Transfermarkt, mijlocașul defensiv valorează 3,5 milioane de euro. Mohamed Abdelmonem, fundaș central și internațional egiptean, e al doilea cel mai bine cotat jucător al clubului, la trei milioane de euro.

Al Ahly domină categoric Liga Campionilor Africii

Al Ahly a ajuns la 22 de meciuri fără eșec în Liga Campionilor Africii, competiție pe care a câștigat-o a doua oară la rând. În sezonul trecut, egiptenii trecuseră în finală de marocanii de la Wydad Casablanca.

De altfel, dominația lui Al Ahly e totală în Africa. Din ultimele cinci ediții de Champions League, Al Ahly s-a impus în patru, iar în anul în care nu a luat competiția a jucat totuși finala!

În vara lui 2025, Al Ahly va participa la Campionatul Mondial al Cluburilor, o ediție extinsă, la care vor participa 32 de echipe. Turneul se va desfășura între 15 iunie și 13 iulie, în SUA, iar Europa va trimite acolo 12 echipe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!