Ce finala de poveste! Portugalia e si tara lui Griezmann! Golgheterul Frantei e pe jumatate portughez si lupta impotriva tarii pe care o respecta cu sfintenie

Ce finala de poveste! Portugalia e si tara lui Griezmann! Golgheterul Frantei e pe jumatate portughez si lupta impotriva tarii pe care o respecta cu sfintenie

FRANTA - PORTUGALIA, finala UEFA Euro 2016, e duminica la ProTV, ora 22:00

Finala UEFA Euro 2016 se joaca intr-un context de poveste. Portugalia de acum poate fi Grecia din 2004 si poate cuceri trofeul dupa un meci impotriva tarii gazda.

Ronaldo a jucat finala din 2004, la primul lui turneu final, si a plans ca un copil dupa 0-1 cu Grecia.

"De data asta o sa ma vedeti plangand de fericire", e convins Cristiano Ronaldo, la 12 de ani de la cea mai mare dezamagire pe care a trait-o in cariera de fotbalist.

Dar povestile de film nu se incheie aici. Antoine Griezmann, vedeta din echipa Frantei si cel mai bun marcator de la Euro, e pe jumatate portughez si se va bate pentru a invinge tara pe care o respecta cu sfintenie.

Mama lui Griezmann este 100% portugheza, nascuta si crescuta in Franta, la Macon, dintr-o familie de imigranti portughezi.

Bunicii lui Griezmann, Amaro si Carolina, au plecat din Portugalia in 1957, pentru a scapa de regimul restrictiv al lui Salazar, premierul Portugaliei timp de 32 de ani.

"A fost printre primele familii portugheze care s-au stabilit in Macon", scrie Le Parisien.

Amaro Lopes, bunicul lui Griezmann, a fost fotbalist la Pacos de Ferreira, apoi a jucat cativa ani si la Spoting Club de Macon, o echipa formata in cea mai mare parte din imigranti portughezi.

"Carolina Lopes a fost o femeie foarte respectata in comunitatea portugheza din Franta. A avut grija de fiecare familie care a fugit de regimul din Portugalia pentru o viata mai buna in Burgundia, regiunea din care face parte orasul Macon", mai scrie Le Parisien.

Amaro a murit in 1992, la un an dupa nasterea lui Antoine Griezmann, dar a ramas un model pentru atacantul lui Atletico.

Rudele lui Griezmann - matusi, unchi si verisori - au fost in tribune la meciul dintre Portugalia si Ungaria, scor 3-3, si s-au temut de acest scenariu, in care Antoine va trebui sa infrunte tara la care tine atat de mult.

Dar Griezmann nu este la primul meci in care sufletul ii este impartit in doua. Originile tatalui sau sunt germane, iar Antoine Griezmann tocmai a rapus Germania in semifinale.

Ii iese la fel si cu Portugalia?

Franta - Portugalia, finala UEFA Euro 2016, este duminica la ProTV, ora 22:00. Bucurati-va de fotbal!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Evaluare Națională 2021. Vezi subiectele și baremul la Limba și literatura română
BRAT
Modifică setările cookies