Încă un campion mondial la box s-a înrolat în armata ucraineană. Din ring, pe străzile Kievului, cu arma în mână

Vasil Lomacenko Război în Ucraina Box
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 14:29
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 14:40

Fostul campion mondial la categoria pană Vasil Lomacenko a anunţat, într-o postare pe Facebook, că s-a alăturat unui batalion de apărare de lângă Odessa, informează lequipe.fr.

În cele patru zile de la începerea ofensivei militare ruse în Ucraina, mulţi sportivi ucraineni s-au întors în ţara lor pentru a lupta împotriva invaziei. După tenismenul Serghei Stahovski, pugiliştii Vitali şi Vladimir Kliciko şi campionul mondial la categoria grea Olexandr Usik, Vasil Lomacenko s-a alăturat şi el unui batalion de apărare ucrainean.

Fostul campion mondial WBA, WBO şi WBC a postat duminică o fotografie în uniformă militară şi înarmat cu o puşcă pe pagina sa de Facebook. "Batalionul de Apărare Teritorială Belgorod-Dnestrovski (lângă Odessa) a fost antrenat şi înarmat. Boxerul Vasil Lomacenko este unul dintre ei”, se arată în explicaţia acestei postări.

Potrivit marca.com, invazia l-a prins pe dublul campion olimpic (2008 şi 2012 înainte de a trece la profesionişti) în Grecia. El a făcut cu greutate drumul până la Odessa, trecând prin Bucureşti.

Lomacenko (34) a pierdut centurile după înfrânegrea suferită în octombrie 2020 împotriva americanului Teofimo Lopez. De atunci, pugilistul ucrainean a câştigat două meciuri şi, potrivit ESPN, era în discuţii pentru o altă luptă pentru titlu împotriva australianului George Kambosos, care a câştigat titlurile WBA, IFB şi WBO, învingându-l pe Lopez la sfârşitul lunii noiembrie.

Vasil Lomacenko are 18 lupte la profesionişti, din care 16 victorii, 11 prin KO, şi două înfrângeri.

La fel ca Lomacenko, Iaroslav Amosov, campion MMA la categoria semimijlocie, a luat luat şi el arma în mână pentru a apăra Ucraina. Luptătorul în vârstă de 28 de ani a anunţat acest lucru într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, după ce şi-a pus familia în siguranţă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!