Andy Cruz Box comunism cuba Jocurile Olimpice de la Tokyo Box

VIDEO Campion olimpic și mondial la box, prins când încerca să fugă din Cuba comunistă! Ce i se poate întâmpla

Andy Cruz a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo și are în palmares și trei titluri mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 08:21
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 08:23

Pugilistul cubanez Andy Cruz, campion olimpic şi triplu campion mondial, a fost prins încercând să părăsească ţara ilegal, a informat marţi Federaţia Cubaneză de Box (FCB), catalogând incidentul drept un "act grav de indisciplină", scrie AFP.

FCB a menţionat că acest fapt "constituie o încălcare gravă a reglementărilor sale" şi va duce la o anchetă şi sancţiune corespunzătoare. 

Andy Cruz ar putea fi suspendat pe viață

Andy Cruz se confruntă cu o pedeapsă care variază de la suspendare temporară la suspendare pe viaţă.

În urmă cu o săptămână, Cruz nu s-a prezentat la Campionatele Naţionale ale Cubei, au anunţat atunci autorităţile, afirmând că acesta ar fi putut părăsi ţara.

Campionul olimpic de la Tokyo din 2020 "a fost absent în ultimele zile de la antrenamente şi nu s-a deplasat la Camaguey (est), unde au debutat Naţionalele”, a transmis, pe 21 iunie, preşedintele Federaţiei cubaneze de box, Alberto Puig.

Publicaţia Oncuba a indicat că surse apropiate sportivului, care au păstrat anonimatul, au dezvăluit că Andy Cruz (26 ani) părăsise insula cu o destinaţie necunoscută.

Cuba comunistă se confruntă cu un veritabil exod

Gestul lui Cruz intervine într-un moment în care insula se confruntă cu un exod de migraţie pe fondul gravei crize economice, cea mai amplă din ultimii 30 de ani. Un mare număr de cubanezi încearcă să fugă din ţară cu orice preţ, mulţi traversând marea şi prin America Centrală.

Triplul campion mondial (2017, 2019 şi 2021) la categoria 63 kg a transmis, la un moment dat un mesaj pe Twitter: "Uneori trebuie să iei decizii care nu vor fi pe placul unora. Dar eu nu sunt aici pentru a plăcea oamenilor, ci pentru mine şi familia mea".

Andy Cruz a fost exclus din lotul olimpic în luna mai, la întoarcerea boxerilor cubanezi de la un circuit profesionist în Mexic, primul după 60 de ani, motivându-se lipsa sa de formă de către autorităţi.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!