Mike Tyson Box cassius clay Mafia Sonny Liston Sporturi

GALERIE FOTO Mai înfricoșător decat Tyson! Omul Mafiei, devenit campion de box

Toată lumea a auzit de John Gotti, șeful mafiot devenit superstar. Familiaritatea lui Gotti ne face să uităm faptul că a fost o perioadă în care Mafia era peste tot în SUA, iar numele șefilor mafioți era un mare secret.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 08:06
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 08:10

Boxul a fost mereu controlat de Cosa Nostra, într-un fel sau altul. De la Primo Carnera, considerat mână cu mănușă a organizației, până la ultimul parior de pe stradă, toți erau prinși într-o pânză invizibilă.

Sonny Liston a fost înainte de Tyson cel mai înfiorător boxer din lume. Dincolo de faptul că putea să zdrobească pe oricine în ring, viața sa privată, construită pe infracțiuni, dădea fiori reci tuturor celor care îl întâlneau.

Sonny era cu adevărat un om rău. Mai mult de atât, era omul Mafiei. Familia Lucchese, avea lângă Sonny un soldat de încredere, Frankie Carbo. Deși se numea de fapt Paolo Giovanni, Carbo își luase numele de Frankie conform modei infracționale a perioadei, dar porecla sa era privită cu frică de toți cei care lucrau în box, pentru că Frankie era un ucigaș cunoscut încă înainte să devină promotor de box.

Singurul om care nu se temea nici de Sonny, nici de Frankie, era un tânăr campion olimpic cu gura mare care se numea Cassius Clay.

Povestea celor două înfruntări dintre ei o puteți vedea sâmbătă pe Pro Arena și VOYO, începând cu ora 22:00.

Articol de Alexandru Ganci

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!