Ambiție de campion: Mirel Drăgan debutează în boxul profesionist cu două zile înainte să-și apere titlul mondial la Kempo!

Mirel Dragan Mirel Dragan box Mirel Dragan kempo Box
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 11:58
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 12:01

Mirel Drăgan, multiplu campion mondial la Kempo, va avea primul său meci de box profesionist pe 7 mai la Timișoara în cadrul galei BFC 2 (Boxing Fighting Championship).

Maestrul emerit al sportului românesc va pleca numai două zile mai târziu, pe 9 mai, în Tunisia, la Campionatul Mondial de Kempo, pentru a-și apăra titlul.

Drăgan era hotărât să își încerce puterile în boxul profesionist încă din 2020. Prima ediție a galei BFC, din martie 2020, unde urma să aibă meciul de debut, a fost însă anulată datorită pandemiei de coronavirus. Iata că doi ani mai târziu campionul nu a renunțat la ambiția sa și va boxa pentru prima oară tot în fața timișorenilor.

E o schimbare mare pentru sportivul supranumit Faimosul, practicant de Kempo de la vârsta de 6 ani. Fără lovituri de picior, fără proiectări sau imobilizări la sol, Mirel Drăgan nu-și va putea folosi multe dintre armele sale secrete. Din fericire, croșeul de stânga a fost dintitdeauna una dintre loviturile sale preferate, așa că sunt șanse mari să îl vedem folosind-o în meciul de box de pe 7 mai.

În pregătirea meciului, cea mai importantă diferență este concentrarea pe loviturile de braț, spune sportivul. Programul său este la fel de intens ca la Kempo, tot cu două antrenamente pe zi. Așa va fi în formă maximă pentru Tunisia, unde pleacă pe 9 mai, numai două zile dupa meciul de la Timișoara, să-și apere titlul de Campion Mondial la Kempo.

Cum se va adapta campionul de Kempo la regulile din box? Vom vedea mai mult accent pe loviturile de pumn în meciurile lui de Kempo după pregătirea pugilistică? Răspunsurile le aflăm pe 7 și începând cu 9 mai!

Mirel Drăgan este luptător de Kempo, multiplu campion mondial, european și naţional. Activează și ca antrenor principal al secției de Kempo a CSU Știința București. Are 1.72 m înălţime, 75 de kilograme şi e deţinătorul centurii negre cu 4 Dan în Kempo.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!