VIDEO EXCLUSIV Secretul triumfului uriaș cu Unicaja Malaga, dezvăluit în direct de Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj

 ”U” Cluj a câștigat duelul din deplasare cu Unicaja Malaga, scor 79-73, în prima etapă a top 16-ul Champions League.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 16:17
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 17:26

Campionii au făcut un meci mare, pe terenul uneia dintre cele mai puternice echipe din Europa, și au înregistrat primul succes românesc în fața unei grupări din Spania după șapte ani, de la momentul în care Asesoft răpunea Valencia. 

Unicaja Malaga e un nume mare în Spania, echipa jucând șapte sezoane în Euroligă. Mai mult, Spania are cel mai puternic campionat din Europa! 

În acest sezon, Spania e reprezentată de 11 formații în cupele europene: trei în Euroliga, patru în Eurocup și patru în Champions League.

Mihai Silvășan a vorbit la Ora Exactă în Sport: "Toată lumea ne vede outsideri"

Deși valoarea adversarilor este de necontestat, elevii lui Mihai Silvășan au obținut o victorie uriașă, care plasează România în fruntea ziarelor sportive din Europa, producând una dintre cele mai mari surprize ale acestui sezon.

A fost o victorie importantă pentru noi. Malaga este o echipă de top din Spania, au jucat ani la rând în Euroligă. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Toată lumea ne vede outsideri, venim dintr-o țară în care baschetul nu este văzut foarte bine, dar noi avem încredere în forțele noastre, am pierdut doar un meci în tot sezonul și indiferent cu ce echipă jucăm, indiferent din ce campionat vine, vom încerca să câștigăm acel joc.

Ne așteptam, gândul nostru este mereu la victorie. Trebuie să facem lucrurile mici bine, adică să visăm la calificare, la trofee, trebuie să luăm fiecare antrenament în parte, fiecare meci în parte. Până acum ne-a mers, am avut succes.

Ștefan Grasu (n.r.: fiul fostei mari atlete Nicoleta Grasu) este un băiat foarte bun, are 18 ani, are tot viitorul în față. Momentan nu a prins foarte multe minute în Champions League, în campionatul național prinde mult mai multe minute, el trebuie să se dezvolte, să muncească în continuare. Și Luca Colțac este un alt talent al baschetului românesc”, a spus Mihai Silvășan, antrenorul lui ”U” Cluj, la Ora Exactă în Sport.

Cine va fi următoarea adversară a clujenilor

MVP-ul echipei clujene a fost Elijah Stewart, cu 26 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive. La ''U'' au mai evoluat Karel Guzman 10 p, 3 rec, 1 pd, Stefan Bircevic 8 p, 4 rec, Dustin Hogue 8 p, 9 rec, 1 pd, Patrick Richard 8 p, 6 rec, 3 pd, Brandon Brown 15 p, 2 rec, 2 pd, Nandor Kuti 2 rec, 1 pd, Andrija Stipanovic 4 p, 4 rec, 2 pd.

U-BT Cluj-Napoca va juca următorul său meci tot în deplasare (1 februarie), cu câştigătoarea barajului dintre Hapoel Bank Yahav Ierusalim şi BC Prometei (Ucraina), care se va decide pe 27 ianuarie. Din grupă face parte şi echipa belgiană Filou Oostende.

"A fost un meci foarte bun, deși știam că va fi dificil să jucăm aici. Ne așteptam ca ei să aibă mulți fani în tribună. Știam că nu se vor teme de noi, având în vedere faptul că venim din România.

Drept urmare, a trebuit să le câștigăm respectul. Am demonstrat ce putem și ne-am îndeplinit obiectivul"

Elijah Stewart, jucător U-Banca Transilvania

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!